Emirates získala pět nejvyšších ocenění za výsledky v oblasti zdraví a bezpečnosti

13.06.2023

Ocenění britské RoSPA přišlo mimo jiné i za pozemní služby. Emirates je jedinou aerolinkou, která jím disponuje.

Emirates získala pět nejvyšších ocenění za výsledky v oblasti zdraví a bezpečnosti
Emirates získala pět nejvyšších ocenění za výsledky v oblasti zdraví a bezpečnosti (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na nedávném slavnostním předávání cen Královské společnosti pro prevenci nehod (RoSPA) v Dubaji získala společnost Emirates Group Transport Services pět nejvyšších ocenění: zlatou cenu za výkon v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví a rovněž za bezpečnost v oblasti volnočasových aktivit, dále ocenění pro influencera roku pro bezpečnostní témata, jímž je zaměstnanec Emirates, a rovněž vysoce hodnocenou cenu za iniciativy v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví a cenu za nejlepší bezpečnostní standardy vozového parku na Blízkém východě.
 
„Emirates je jedinou leteckou společností na světě, která získala zlaté ocenění za výsledky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví v pozemní dopravě, a navíc již čtvrtým rokem v řadě,“ uvádí tisková zpráva společnosti. Zlaté ocenění za výkon v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci zahrnuje celkové hodnocení pro všechny aspekty služeb, které se týkají zaměstnanců i zákazníků, zatímco zlaté ocenění za výkon v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při volnočasových aktivitách oceňuje služby nabízené přímo hostům a návštěvníkům. Ocenění influencer roku získal Roshan Menon, manažer dopravních služeb, za svou práci při prosazování bezpečnosti na Blízkém východě. V kategorii iniciativa v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví – Blízký východ bylo uděleno vysoce hodnocené ocenění za rozsáhlou podporu dopravy a bezpečnostních opatření pro skupinu Emirates realizovaných během koronavirové pandemie. Poslední ocenění, trofej za bezpečnost vozového parku, bylo uděleno za vynikající výsledky v oblasti řízení rizik na silnicích na Blízkém východě.
 

Společnost Emirates provozuje ve Spojených arabských emirátech flotilu více než tisíce vozidel pro přepravu cestujících, palubního personálu a palubních průvodčích i dalších zaměstnanců na a z pracoviště, přičemž v průměru za rok vykoná 2,5 milionu cest. Jednou z mnoha výhod, které Emirates nabízí palubním průvodčím, je speciální moderní kyvadlová doprava z jejich ubytování na letiště a zpět. Piloti společnosti Emirates jsou při plnění svých letových povinností přepravováni mezi svým bydlištěm a letištěm s řidičem. Pozemní personál společností Emirates i dnata je rovněž přepravován do práce a zpět.

Autobusy Emirates shuttle service (Zdroj: Emirates)

Dopravní služby skupiny Emirates (Emirates Group Transport Services) působí ve více než 167 zemích a nabízejí zákazníkům společnosti Emirates možnost využívat pohodlné autobusové přepravy s kyvadlovou dopravou Emirates Shuttle Services a luxusní služby Emirates Chauffeur Drive pro cestující ve First a Business Class. Emirates Shuttle Services jsou pohodlné autobusy dostupné ve vybraných destinacích ve Spojených arabských emirátech, Japonsku, USA a Kanadě, které přepravují cestující v Economy Class a Premium Economy Class z letiště do okolních měst. Emirates Chauffeur Drive zajišťuje zákazníkům First a Business Class bezproblémový transfer na a z letiště ve špičkových vozidlech, jako je BMW nebo Mercedes. Emirates také spravuje standardy a protokoly pro externí poskytovatele služeb na mezinárodní úrovni, kteří v rámci charakteristické služby Emirates Chauffeur Drive přepravují zákazníky prémiových tříd na a z letiště v maximálním pohodlí a bezpečí.

RoSPA je britská organizace zaměřující se na podporu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a bezpečnosti silničního provozu, dále bezpečnosti v domácnosti, při volnočasových aktivitách a vzdělávání po celém světě. Každoroční udělování cen RoSPA posuzuje porota nezávislých hodnotitelů, přičemž přísné požadavky na přihlášky vyžadují prokazatelné důkazy o systémech řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci přihlašovatele, včetně takových aspektů, jako je hodnocení rizik, bezpečnostní audity a iniciativy v oblasti bezpečnostního vzdělávání.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář