Český letoun L-39NG vyvolává v Paříži velký zájem

21.06.2023

Na pařížském aerosalonu tradičně nechybí ani česká firma AERO Vodochody Aerospace. Dominantou expozice je letoun L-39NG, který vyvolává velký zájem.

Český letoun L-39NG vyvolává v Paříži velký zájem
Český letoun L-39NG vyvolává v Paříži velký zájem (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aero prezentuje v Le Bourget svůj nový letoun L-39NG, novou generaci nejúspěšnějšího cvičného podzvukového proudového letounu na světě, který kombinuje moderní avionické systémy, mimořádně účinný proudový motor a vynikající letové vlastnosti. L-39NG disponuje kompletní certifikací v souladu EU a předpisy NATO, která umožnuje jeho prodej do celého světa.

Paris Air Show je vskutku jedinečná příležitost prezentovat firmu a produkty na světové úrovni a zároveň se setkat s našimi zákazníky, partnery a dodavateli. Pro naši společnost, která patří mezi nejstarší letecké společnosti na světě a zároveň je špičkou v oblasti tréninku na proudových letounech, je důležité se takovýchto air show a veletrhů účastnit a reprezentovat Českou republiku i celý středoevropský region. Chceme se podělit o naše úspěchy a představit mimo jiné náš nový proudový letoun L-39NG, abychom mohli světu nabídnout nejefektivnější letoun ve své kategorii," říká Viktor Sotona, prezident a CEO společnosti Aero.

 Viktor Sotona, prezident a CEO, Aero, Radka Konderlová, vrchní ředitelka sekce průmyslové spolupráce Ministerstva obrany a Filip Kulštrunk, výkonný vice prezident Aero (Zdroj: Aero)

 

Během konání pařížského aerosalonu probíhají jednání s řadou významných zástupců současných i potenciálních zákazníků nebo představitelů důležitých institucí. „Absolvujeme celou řadu pokračujících jednání nejen o kontraktech na L-39NG, ale též se subdodavateli do výroby L-39NG například Martin Baker nebo Williams a v neposlední řadě se sejdeme s našimi zákazníky Embraer a Airbus, kvůli prohloubení spolupráce v oblasti výroby celků,“ pokračuje Sotona. „Pařížský aerosalon je pro Aero i další české letecké výrobce velká možnost, jak ukázat, že s námi musí toto globální odvětví počítat a že umíme být zajímavými partnery i v oblasti nejnovějších technologických inovací."

Aero se v Paříži představuje v novém komunikačnímu jazyku, který více vystihuje novou vizi a misi společnosti vycházející z faktu, že společnost více než 100 let podporuje ty nejlepší piloty z celého světa a letouny společnosti jsou pilířem leteckého výcviku již páté generaci stíhacích pilotů. Aero poskytuje pilotům vojenských proudových stíhacích letounů ty nejvhodnější systémy, technologie a podporu, které využívají k tomu, aby zajistili bezpečnost.

Společný stánek české delegace (Zdroj: Aero)

 

Společná prezentace šestnácti českých firem z oblasti leteckého a kosmického odvětví je organizována Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR za podpory Ministerstva obrany ČR, Velvyslanectví ČR v Paříži, Ministerstva zahraničních věcí ČR a ve spolupráci s Asociací leteckého a kosmického průmyslu ČR. Poprvé se na jedné národní adrese představuje komplexní oborové schopnosti českého leteckého průmyslu. Aero, jako největší a nejstarší český letecký výrobce, má v tomto elitním klubu své nezastupitelné místo.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář