Eurowings ve čtvrtek odstartuje léto náborovou roadshow v Praze

21.06.2023

Cestovní ruch letos v létě nabírá na obrátkách a společnosti na to reagují. Eurowings už 22. července odstartuje v Praze svou náborovou roadshow.

Eurowings ve čtvrtek odstartuje léto náborovou roadshow v Praze
Eurowings ve čtvrtek odstartuje léto náborovou roadshow v Praze (Zdroj: Aeroweb.cz)

Cestovní ruch letos v létě nabírá na obrátkách: Německá letecká společnost Eurowings na tento vývoj reaguje náborovou vlnou nových zaměstnanců a již rok po skončení covidové krize dosáhla nového personálního vrcholu. Eurowings má nyní více než 4 700 zaměstnanců, přičemž zhruba 1 500 kolegů bylo nově přijatých těsně po covidové krizi.

Zaměstnanci byli přijati zejména do letových provozů Eurowings Germany a Eurowings Europe a do rychle rostoucího IT startupu Eurowings Digital GmbH v Kolíně nad Rýnem. Letecká společnost tak zahajuje letní prázdniny s rekordním počtem zaměstnanců, aby byla co nejlépe personálně zajištěna a mohla pohodlně odbavit až 100 000 hostů denně na jejich zaslouženou dovolenou. 


Aby společnost Eurowings mohla pokračovat ve svém růstu směrem do Evropy, představí se v příštích dnech také na náborové roadshow, která začne 22. června v Praze. Eurowings v tomto městě provozuje prosperující bázi a zároveň spolupracuje se Smartwings, největší leteckou společností v zemi. Další termíny roadshow jsou ve Vratislavi (11. července), Krakově (12. července), Varšavě (13. července), Splitu (9. srpna) a Bukurešti (22. srpna). Zájemci (m/ž/d) najdou všechna volná místa a další informace na webových stránkách

Informační grafika k roadshow (Zdroj: Eurowings)

 

IT experti, technici, a piloti jsou obzvláště žádaní


Díky silnému návratu cestovního ruchu je HR oddělení společnosti Eurowings stále v plném nasazení. Do konce toho roku se letecká společnost Eurowings, která se specializuje na nízkonákladové evropské lety, poprvé přiblíží hranici 5 000 zaměstnanců. V příštím roce tuto hranici ještě překročí. Společnost stále hledá z řad specialistů, zejména IT odborníky, techniky, piloty a letušky.
Eurowings se rychle rozvíjí, nejen co do velikosti společnosti, ale také co do rozmanitosti. Celoevropský růst společnosti se sídlem v Kolíně nad Rýnem znamená, že Eurowings má nyní zaměstnance z více než 50 zemí. Podíl žen v leteckém provozu společnosti Eurowings v Německu činí 53 % a ve všech profesních skupinách a společnostech 49 %.

"Jsme potěšeni, jak rychle se cestovní ruch dostává z nejdelší a nejtěžší krize,“ říká Kai Duve, generální ředitel pro finance a lidské zdroje společnosti Eurowings. „S náborem více než 1 500 nových zaměstnanců učinila společnost Eurowings veškeré personální přípravy, aby cestujícím zajistila co nejhladší start letních dovolených. Že jsme připraveni jsme prokázali už během prvních letošních prázdninových špiček o Velikonocích a Svatodušních svátcích. Věříme, že naši letištní partneři se na toto léto také dobře připravili. Společně tak našim cestujícím zajistíme nezapomenutelný začátek jejich dovolených."

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář