Marocké aerolinky umožní cestujícím přeprodávat letenky

14.07.2023

Největší marocká aerolinka navázala spolupráci se službou nabízející přeprodej letenek. Jde o první službu tohoto druhu.

Marocké aerolinky umožní cestujícím přeprodávat letenky
Marocké aerolinky umožní cestujícím přeprodávat letenky (Zdroj: aeroinfo.cz)

Největší marocká aerolinka Royal Air Maroc (RAM) umožní cestujícím přeprodávat letenky, které nebudou moci využít ani vrátit. Dopravce navázal spolupráci s firmou Fairlyne, která jako první na světě nabízí platformu Resale-as-a-Service.

Založena před dvěma lety v Paříži, Fairlyne nabízí aerolinkám a cestovním kancelářím možnost implementovat do svých systémů možnost nabízet již prodané letenky, které původní majitelé nemohou využít. Snaží se tak zefektivnit proces obsazování letadel a minimalizování ztrát. Nedávno se společnosti podařilo na provoz získat investici ve výší 3 milionů dolarů (63,8 milionů korun).

Dreamliner Royal Air Maroc (Zdroj: Vincenzo Pace | Simple Flying)

 

„Uvědomili jsme si, že cestující jsou ochotni přeprodávat své objednávky, nebyl tu ale žádný lukrativní způsob pro aerolinky,“ uvedl spoluzakladatel a ředitel firmy Gilles de Richemond. „Tak jsme vytvořili platformu, která může být integrována do zákaznických kanálů jakéhokoliv operátora a můžeme poskytnout zákazníkům jednoduchý proces přeprodeje. Finanční zisk z takových transakcí může být signifikantní.“

RAM plánuje službu spustit do tří až šesti měsíců. Služba bude dostupná pouze pro nestornovatelné letenky a prodej bude probíhat skrze oficiální kanály aerolinky. 

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář