Boeing 767 ztratil za letu evakuační skluzavku

18.07.2023

Letu United Airlines po příletu do Chicaga chyběla jedna evakuační skluzavka. Našla se na zahradě jednoho z tamních domů.

Skluzavka dopadla na střechu domu
Skluzavka dopadla na střechu domu (Zdroj: Fox News)

Americký úřad pro letectví v pondělí vydal zprávu, že Boeing 767 United Airlines přistál na chicagském letišti O'Hare po cestě ze švýcarského Curychu bez jedné evakuační skluzavky. Situaci nahlásili pracovníci údržby a okamžitě začalo pátrání.

Záhy ale bylo ukončeno. Místní policie byla přivolána k jednomu z domů ve čtvrti Norridge, vzdálené pouhých deset minut cesty od letiště, na jehož střechu evakuační prostředek dopadl. Podle obyvatelů, kteří v ten moment byli uvnitř, uslyšeli ze zahrady velkou ránu a když zjistili, co se stalo, odtáhli skluzavku před dům. Při dopadu údajně poničila střechu domu a kuchyňské okno. První vteřiny pádu skluzavky zachytila po průletu Boeingu bezpečnostní kamera jiného domu. Video nyní koluje po internetu.

Stroj s registračním číslem N666UA je starý 24 let.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář