Tropická bouře si vyžádala své. Boeing 737 utrpěl při přistání řadu škod

22.08.2023

V Kalifornii došlo při jednom z mnoha letů společnosti Alaska Airlines k ojedinělým a nečekaným problémům. Boeing 737 zasáhla při příletu do Santa Any tropická bouře Hilary a značně ztížila přistání. Letoun byl vystaven prudkém řádění živlu a došlo k jeho poškození. Nikdo z cestujících naštěstí nebyl zraněn.

Tropická bouře si vyžádala své. Boeing 737 utrpěl při přistání řadu škod
Tropická bouře si vyžádala své. Boeing 737 utrpěl při přistání řadu škod (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ti, kteří vyrazili 20. srpna ze Seattlu do Sana Any Boeingem 737, zažili problémový závěr letu. Na mezinárodním letišti Johna Waynea letadlo dohnala tropická bouře a značně zkomplikovala přistání na dráze 20R. 

Na stroji Alaska Airlines došlo k velkým poškozením, například k proražení horní části křídla nebo poškození motoru. Jak letoun po řádění Hilary vypadal, se objevilo na sociálních sítích. 

Cestujícím pomohli na základě směrnic a pravidel z letadla záchranáři. K dispozici byli na místě i hasiči, kteří spolupracovali jak s letištním personálem, tak s piloty. Nikdo údajně nebyl zraněn

„Letadlo Alaska Airlines mělo po příletu problém. Všichni cestující byli bezpečně vysazeni na letišti s pomocí letištních schodů. Nebyla hlášena žádná zranění," uvedlo v prohlášení letitě Johna Waynea. Situaci přispěl i fakt, že mimořádná letištní události je jednou ze simulovaných věcí, které hasiči cvičí a trénují. Incident tak proběhl v rámci možností hladce.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář