Teenager narušil bezpečnost na letišti v Mexiku, vlezl do podvozkové části letadla

09.09.2023

Správa letiště v Mexiko City se musela v závěru uplynulého týdne vypořádat s teenagerem, který přeskočil letištní plot a skočil do podvozkové části jednoho z letadel. Zásadním způsobem tak narušil bezpečnost. Policisté chlapce nakonec přemluvili, aby vylezl a následně ho zatkli.

Mladík využil otevřené podvozkové části a vlezl do Airbusu
Mladík využil otevřené podvozkové části a vlezl do Airbusu (Zdroj: Fl360aero | Twitter)

Posádka letadla Volaris A320, které vyráželo z mezinárodního letiště v Mexiko City do Tijuany, si všimla, že krátce před plánovaným odletem přiběhl ke stroji po ranveji mladý muž.  Ten přelezl obvodový plot letiště a schoval se v podvozkové části stroje.

Chlapec, který se podle vyšetřovatelů jmenuje César a ještě není zletilý, tak značně narušil bezpečnost. Navíc měl být údajně i pod vlivem drog. Na místo okamžitě po ohlášení posádky dorazili policisté a členové ochranky, kteří teenagera dlouho přesvědčovali, aby vylezl. 

Dokonce mu dali napít nealkoholického nápoje, díky čemuž údajně souhlasil s tím, že z letadla vyleze. Ven se kvůli bezpečnosti dostal pomocí přistaveného žebříčku a policie ho ihned zatkla. Vyšetřuje ho za ohrožení jeho vlastního života i životů cestujících. 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Bezpečnost


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář