V Indii havaroval Learjet

14.09.2023

Letadlo Learjet 45 registrované v Indii po dosednutí sjelo z dráhy a rozdělilo se na vícero kusů. Z osmi lidí na palubě byli tři hospitalizováni

Letadlo se po vyjetí z dráhy rozpůlilo a začalo hořet
Letadlo se po vyjetí z dráhy rozpůlilo a začalo hořet (Zdroj: Airlive.net)

Soukromé letadlo (reg. VT-DBL) vystartovalo krátce před 10. ráno UTC času z města Visakhapatnam (VTZ) na východním pobřeží do Bombaje (BOM) na západním. Po sto minutách letu dosedlo na místní letiště, po několika vteřinách se ovšem stočilo doprava a sjelo z dráhy na trávu. Na záběrech kolujících po sociální síti X je vidět, že uvnitř kabiny vypukl požár, fotografie z místa nehody pak ukazuje kokpit oddělený od zbytku trupu.

Na palubě bylo podle agentury PTI šest cestujících a dva piloti, tři z nich skončili v nemocnici. Příčinou nehody byly zřejmě špatné meterologické podmínky. Na záběrech jsou vidět těžká mračna, kouřmo až mlha a déšť. Viditelnost byla podle indického úřadu pro civilní letectví DGCA v době přistání 700 metrů. 

Letadlo patřilo společnosti VSR Ventures, která se specializuje na charterové business jety.

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.


Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář