Ukrajinský SkyUp obdržel povolení pro lety v USA

02.10.2023

Americká FAA udělila ukrajinskému low costu povolení k provozu jeho Boeingů 737 v americkém vzdušném prostoru. SkyUp plánuje provoz svých letadel v Americe skrze ACMI pronájem a charterové lety.

Po dlouhé době se vrací ukrajinský přepravce na americké nebe
Po dlouhé době se vrací ukrajinský přepravce na americké nebe (Zdroj: Eric Salard / CC BY-SA 2.0, přes Wikimedia Commons)

Letecká společnost SkyUp Airlines získala povolení k provozu podle předpisu FAR129. Na udělení povolení se podílely tři americké úřady - Ministerstvo dopravy Spojených států amerických (DOT), Úřád pro bezpečnost v dopravě (TSA) a Federální letecká správa (FAA) 

Generální ředitel společnosti Dmytro Seroukhov uvedl: „Povedlo se nám dosáhnout významného cíle pro mezinárodní rozvoj společnosti. Jsem pyšný na celý tým, jejich profesionální přístup a jejich odhodlání pro dosáhnutí výsledku. Také bych ve jménu společnosti rád vyjádřil vděčnost patřičným úřadům ve Spojených státech pro jejich důvěru v nás a pro možnost operovat lety v americkém vzdušném prostoru." 

Celkově čtyři letadla obdržela povolení, a to: UR-SQB, UR-SQC, UR-SQF a UR-SQP. První tři dříve létaly v barvách Malaysia Airlines, než si je v roce 2018 pronajal SkyUp. UR-SQP provozovala kanadská letecká společnost Sunwing. 

Společnost s aktuálně maltským osvědčením leteckého provozovatele (AOC) má v plánu svoje letadla uplatnit v podobě ACMI (Aircraft, crew, maintenance a insurance) pronájmu a charterových letů. SkyUp má zkušenosti i s humanitárními lety 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář