Lufthansa Group plánuje nabrat přes 2000 pilotů do dvou let

31.10.2023

V následujících dvou letech plánuje Lufthansa Group přijmout přes 2000 pilotů. Reaguje tak na předpokládanou zvýšenou poptávku po letecké přepravě.

Lufthansa Group náborem reaguje na zvyšující se poptávku v letectví
Lufthansa Group náborem reaguje na zvyšující se poptávku v letectví (Zdroj: Oliver Roesler / Lufthansa)

Do konce roku 2025 přijme Lufthansa Group přes 2000 pilotů. Kromě Lufthansy jsou součástí skupiny Eurowings, SWISS (Součástí SWISS je i sesterská společnost Edelweiss), Austrian Airlines a Brussels Airlines.  

Skupina Lufthansy zamýšlí nabízet direct-entry pozice, ale také bude přijímat uchazeče o výcvik dopravního pilota. Tito adepti pak budou absolvovat dvouroční výcvik u European Flight Academy (EFA). Teoretická výuka probíhá v Brémách a v Curychu, praktický výcvik se pak lítá v Rostoku, Grenchenu či v Goodyearu ve Spojených státech. Součástí EFA je i tzv. „Take-off promise", to znamená, že pokud absolvent nesežene práci do 24 měsíců od dokončení výcviku, tak se mu vrátí 50 % výdajů za výcvik.

Na podporu náboru spustila společnost kampaň „Flybig". Spolu s tím Lufthansa Group také zdůraznila svoji podporu ženám při výběrovém řízení.

Podle vyjádření společnosti budou při výběrovém řízení jednotlivé aerolinky preferovat absolventy své letecké akademie. 

Aktuálně (28.10. 2023) Lufthansa Group na svém webu nabízí např. pozici prvního pilota bázovaného v Praze u Eurowings a pilotní pozice v Německu či Švýcarsku.  

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář