Na přistávací dráze uvízlo letadlo, kubánské letiště muselo být dočasně uzavřeno

03.09.2023

Letiště Franka Paíse v kubánském Holguínu čelilo v závěru srpna potížím s uvíznutým letadlem. Boeing 737 MAX 8 se při popojíždění po dráze zasekl do asfaltem pokrytého povrchu, což přimělo úřady, aby dočasně přerušily provoz. Ten byl obnoven po několika hodinách.

Boeing se při pojíždění zažral do asfaltu
Boeing se při pojíždění zažral do asfaltu (Zdroj: Aviation A2Z)

Airbus, který mířil z Holguínu do kanadského Montrealu, zaznamenal problémy při popojíždění na dráhu vzletu.  Došlo totiž k tomu, že se pravá část podvozku zasekla v asfaltu, což stroji znemožnilo přesun na ranvej 23 i následný vzlet.

Úřady tak musely letiště uzavřít a dočasně přerušit provoz. Letadla, jež měla v Holguínu přistát, byla odkloněna na jiná letiště. Cestující letadlo opustili a byli převezeni na ubytování, kde vyčkali na opakování letu. Podle mluvčího Sunwing Airlines nikdo nebyl zraněn.

Video s obrázky zaseknutého letounu se objevily na sociálních sítích. Boeing byl po evakuaci palubního personálu i pasažérů a uzavření letiště odtažen na odbavovací plochu. Jedná se přitom o stroj, který patří k nejnovějším airbusům 737 MAX 8. Provoz letiště byl obnoven po několika hodinách.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář