Zahraniční piloti si v LOM Praha ozkoušeli nejmodernější simulační technologie, ty zvyšují taktické dovednosti

14.11.2023

V Taktickém simulačním centru státního podniku LOM Praha se nedávno uskutečnil krátkodobý kurz pro piloty, který proběhl na základě smlouvy mezi Mnohonárodním střediskem leteckého výcviku a organizací LOM Praha. Díky špičkovým simulačním technologiím si piloti mohli vylepšit třeba taktické dovednosti.

Jeden z pilotů v simulátoru
Jeden z pilotů v simulátoru (Zdroj: LOM Praha)

Dohoda mezi organizací LOM Praha a Mnohonárodním střediskem leteckého výcviku (MATC) začíná nest ovoce. Příslušníci leteckého personálu ozbrojených sil Slovenska a Chorvatska totiž absolvovali pod vedením zkušených školitelů krátkodobý kurz odborné přípravy. Ten se uskutečnil v Taktickém simulačním centru (TSC) státního podniku LOM Praha a byl zaměřen na prohloubení taktických dovedností.

Účastníci si vyzkoušeli především taktický simulator stíhacího letounu F-16 Falcon a na ojedinělém pracovišti v Pardubicích vylepšili svou erudici v oboru. Kurzu se ale účastnili i současní piloti z L-39 Albatros a budoucí na „ef šestnáctkách“, respektive současní piloti z Pilatusů PC-9 a budoucí na bojových strojích Dassault Rafale

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář