Ředitelem ÚCL zůstává Jágr

05.12.2023 6 příspěvků

Úřad pro civilní letectví i v dalším pětiletém období povede David Jágr. Za dva roky bude v úřadu už čtvrt století.

Budova ÚCL
Budova ÚCL (Zdroj: Mapy.cz)

Pětileté období se začalo Davidu Jágrovi počítat od 1. prosince, mandát tedy má až do závěru roku 2028. Jágr na konci období bude v úřadu už téměř tři dekády.

Na úřadu začal pracovat jako vrchní rada na odboru leteckých předpisů v listopadu 2000. Od října 2001 do ledna 2006 působil jako vedoucí oddělení způsobilosti leteckého personálu a životního prostředí, než v únoru 2006 povýšil na ředitele kanceláře úřadu. Zde fungoval až do května 2015, během toho figuroval mezi lety 2008-2018 i jako bezpečnostní ředitel nebo ředitel sekce správní a bezpečnostní.

Šéfem úřadu je od prosince 2018. Při nástupu do funkce tehdy jako svůj program uvedl udržení a zvýšení laťky bezpečnosti.

Je držitelem několika průkazů způsobilosti vydaných ÚCL a LAA. Létat začal v 15 letech, aktivně se létání věnuje od roku 2005. 

Potkali jste se někdy s Davidem Jágrem? Na co by jste se ho zeptali? Podělte se s námi v komentářích pod článkem!

Mohlo by vás zajímat

Marek Baloun

Šéfredaktor portálu Aeroweb.cz a dlouholetý sportovní novinář. Také letecký nadšenec, který před vypuknutím pandemie Covid-19 chvíli pracoval i na Letišti Václava Havla. Absolvent mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha a celoživotní skaut.



Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Setkání s Davidem Jágrem

06.12.2023 v 22:03 Martin Hájek

S Davidem Jágrem jsem se v roce 2007 setkával denně. Pracoval jsem přímo na ÚCL. Potkávali jsme se často. 

Odpovědět

Dotaz

06.12.2023 v 23:18 Ten co tanci s motorkou

Já bych p. Jágra poprosil, aby jmenoval alespoň jednu pozitivní věc, kterou za dobu, kdy je v úřadu, ÚCL udělalo či jak podpořilo aktivní piloty, žáky leteckých škol, zájemce o létání a letecké organizace, aby se jim létalo, podnikalo, vzdělávalo, žilo a dýchalo lépe.

Odpovědět

Dělá to dobře

08.12.2023 v 7:52 Pepa

Ale ne, dělá to dobře, vede úřad zdravým rozumem a ne byrokratickou myslí, dobře, že zůstává na další období! ÚCL samozřejmě vykonává dohled nad celým letectvím, Váš komentář ve stylu "a co z toho budu mít já, když se zrovna cvičím" je hezky český, ale ani nevím, zda máte pocit, že se leteckým školám v ČR žije z regulatorního pohledu špatně, nebo že jim úřad hází klacky pod nohy? Já ne.

Odpovědět

jediny shopny reditel za 25 let

08.12.2023 v 7:53 Dobroslav CH.

David je jediny schopny reditel se zamerenim na GA, za poslednich 25 let. Bez vojenske historie a tim bez vojenskeho mysleni, shopny dialogu a zpetne vazby. Jen tak dal a at mu to dlouho vydrzi.

Odpovědět

Jsem rád, že pokračuje

08.12.2023 v 17:52 A.

Jsem moc rád, že David našel chuť pokračovat jako ředitel úřadu. Za poslední tři roky nemám jedinou negativní zkušenost s žádným oddělením ÚCL a doufám, že nadále budeme mít v ÚCL partnera který pomáhá v tom abychom mohli létat

Odpovědět

Blahopřeji

02.01.2024 v 11:31 Jaromír

Ing. Jágr je nejen obrovský profesionál, ale také aktivní pilot, který zná úskalí leteckého provozu jak pro oblast ULL tak pro GA. V osobním jednání byl vždy velmi vstřícný a hledající kompromisy tam, kde to jen jde, aby létání vítězilo nad svazujícími byrokratickými předpisy.

Velmi gratuluji k dalšímu pokračování !

Odpovědět

Přidat komentář