Lufthansa chce letos nabrat přes 13 000 zaměstnanců

29.01.2024 1 příspěvek

Lufthansa Group má v plánu pro tento rok přijmout přes 13 000 nových zaměstnanců do svých řad. Jde o podobný cíl, který měla skupina v loňském roce. Zaměří se na čtyři klíčové pozice - palubní personál, piloty, IT pracovníky a techniky.

Lufthansa hodlá připravit pracovní pozice až pro 13 tisíc nových zaměstnanců
Lufthansa hodlá připravit pracovní pozice až pro 13 tisíc nových zaměstnanců (Zdroj: Lufthansa Group)

Podle konkrétních pozic chce Lufthansa najmout přibližně 3 500 palubního personálu, 2 000 techniků, 1 000 pilotů/pilotek a zhruba 900 odborníků v oblasti informačních technologií. Lufthansa má ale aktuálně v nabídce mnohem pestřejší paletu pozic, mezi nimi například také letištní personál ve Frankfurtu či Mnichově.

Michael Niggemann, člen představenstva skupiny odpovědný za lidské zdroje, uvedl: V oboru, jako je ten náš, úspěch stojí a padá s těmi, kteří ze sebe každý den vydávají to nejlepší. Proto se i nadále zaměřujeme na získávání nových zaměstnanců a snažíme se pro ně být atraktivním zaměstnancem."

Letecké společnosti se aktuálně potýkají s nedostatkem palubního personálu včetně pilotů a pilotek. Například u Brussels Airlines skupina počítá s nástupem alespoň 400 nových tváří, přičemž více než polovinu z nich budou tvořit právě tyto dvě zmíněné pozice. V Bruselu bázovaná aerolinka chce přivítat také 60 pracovníků údržby a kolem 50 pozemního personálu. 

Lufthansa Group v letech 2022 a 2023 přijala po covidovém propouštění velké množství zaměstnanců, jen za loňský rok to bylo více než 13 000 lidí. Celkově skupina zaměstnává přes 95 000 tisíc lidí ve více než 90 zemích světa. 

Skupině se také dařilo po ekonomické stránce, ne jen po té personální. Za 3. čtvrtletí roku 2023 vykázala druhý nejlepší čtvrtletní výsledek ve vé historii, konkrétně šlo v přepočtu o zisk 34 miliard korun, což představovalo meziroční nárůst o 99 %. Letecké společnosti spadající pod Lufthansa Group pak loni přepravily více než 38 milionu cestujících. 

Zdroj článku: Simpleflying

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

... managoři ....

29.01.2024 v 13:33 Emil

Tenkrát, jak Smartwings propustili cca 150 pilotů, se mi to moc nezdálo, resp. přišlo mi to jako krátkozraké.... 

Nemá zde nějaký insider info, jestli ti propuštění mají job ? ... a jestli lepší než u SW ? ...resp. jestli si managoři SW alespoň uvědomují, že udělali blbost ?

dik, E.

Odpovědět

Přidat komentář