TP Aerospace v Brně rozšíří svoji výrobu

31.01.2024

Společnost TP Aerospace se v České republice dočká expanze. V Brně zvýší výrobní kapacitu. Podle představitelů společnosti může časem v jihomoravském městě vyrůst největší závod napříč celou společností.

Jedna z poboček TP Aerospace. Tato se nachází konkrétně v americkém Orlandu.
Jedna z poboček TP Aerospace. Tato se nachází konkrétně v americkém Orlandu. (Zdroj: Aeroweek)

Společnost TP Aerospace, která se specializuje na výrobu podvozků a brzd, se dočká v České republice rozšíření. Hlavním cílem je zmírnit nedostatek kapacity napříč trhem.

S koncem roku 2023 německá LBA provedla závěrečný audit nového pracoviště o rozloze 108 000 metrů čtverečních. Ten proběhl bez jakéhokoli nálezu, což pro TP Aerospace znamenalo povolení k provozu nové budovy a její možné začlenění do výroby. Audit měl trvat necelý měsíc. Od podpisu smlouvy o otevření nového závodu trvala jeho výstavba zhruba 15 měsíců. 

Po otevření, které se očekává v březnu, bude mít dílna kapacitu přibližně 15 000 oprav ročně a spolupracovat bude se zákazníky především z Evropy, ale také ze Středního východu nebo Afriky. 

Společnost se sídlem v Dánsku uvedla, že po důkladném výběru lokality se rozhodla pro expanzi v Brně. Důvodem je jeho dostupná lokalita, kvalifikovaní pracovníci nebo údajně snadná možnost podnikání v Česku. Předchozí uvedli generální ředitel TP Aerospace Nikolaj Jacobsen a provozní ředitel Felix Ammann.

Podle představitelů firmy je také časem prostor pro zvýšení dalších kapacit v Brně a také pro to, aby se místní výrobna stala největším závodem pro opravy kol a brzd v síti celé společnosti. Další aktuálně najdeme v britském Derby a německém Norderstedtu. 

TP Aerospace má také dvě prodejny v USA, konkrétně v Orlandu a Las Vegas. Pobočku má také v Číně, Malajsii, Singapuru, Thajsku či Austrálii, kde bude letos otevírat nový závod v Brisbane. 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Výroba letadel


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář