Čínský státní podnik získá šest vrtulníků H175, jejich evropský výrobce chce posílit působnost v Asii

22.03.2024

Společnost SKYCO International Financial Leasing, která je čínským státním podnikem v provincii Kuang-tung, se domluvila na nákupu letecké techniky s evropským koncernem Airbus Helicopters. Získá tak šest vrtulníků H175. Obě firmy se navíc dohodly, že Airbus Helicpoters rozšíří svoji působnost na území středojižní Číny.

Airbus H175
Airbus H175 (Zdroj: Airbus)

6 vrtulníků Airbus H175. Takové množství letecké techniky poputuje do čínské provincie Kuang-tung, kterou spravuje čínský státní podnik SKYCO International Financial Leasing.

Právě tento koncern má v dané oblasti středojižní Číny dohled nad rozvojem leteckého průmyslu, a tak se s evropským leteckým výrobcem domluvil právě na takové zakázce.

Airbus H175 byl poprvé uveden do provozu v prosinci 2014 a výrobce chtěl v prvních dvaceti letech vyprodukovat 800 až tisíc strojů.

Výroba ale nakonec zdaleka nebyla tak rozsáhlá. Zákazníci prozatím obdrželi jen 55 letounů. Ty celkem nalétaly kolem 210 tisíc hodin, většinu z toho v energetickém sektoru.

V čínské provincii by se nové vrtulníky měly využívat při živelných katastrofách a misích veřejných služeb, ale také při pátracích a záchranných pracích a akcích záchranné zdravotnické služby.

Oba koncerny se navíc zavázaly k tomu, že budou spolupracovat v užší rovině, aby evropská společnost rozšířila svou působnost v dané oblasti Číny.

Zdroj článku: Magnetpress

Mohlo by vás zajímat

Témata

Vrtulníky


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář