Novinka u Vietnam Airlines, společnost začne na podzim létat do Mnichova

25.03.2024 6 příspěvků

Asijská aerolinka Vietnam Airlines plánuje, že od podzimu tohoto roku začne pravidelně létat do německého Mnichova. Mnichovské letiště to oznámilo v tiskové zprávě. Uskutečňovat by se měly dva lety týdně a letadla budou vyrážet do Hanoje a Ho Či Minova Města. Společnost k tomu využije letadla typu Boeing 787-9 se třemi třídami – Business Class, Premium Economy a Economy Class. Mnichov se tak stane čtvrtou evropskou metropolí, kam vietnamská letecká firma hodlá létat.

Dreamliner společnosti Vietnam Airlines
Dreamliner společnosti Vietnam Airlines (Zdroj: AviationSource News)

Frankfurt, Londýn, Paříž a teď i Mnichov. Bavorská metropole se stane čtvrtou evropskou destinací v západní Evropě, kam už brzy budou létat Vietnam Airlines. Ty totiž podle tiskové zprávy mnichovského letiště plánují od října tohoto roku vybavovat pravidelnou linku do Hanoje a Ho Či Minova Města.

Letadla by mezi těmito městy měla létat dvakrát týdně. Do Hanoje v pondělí a v sobotu a do Ho Či Minova Města v úterý. V prosinci by pak mělo dojít k posílení linky ještě o čtvrteční lety.

K přepravě se využijí Boeingy 787-9 Dreamliner, jež umožní pasažérům cestovat v jedné ze tří tříd – v Business Class, Premium Economy a Economy Class.

Novinka vychází především ze stále větší oblíbenosti Vietnamu u zahraničních turistů, kteří ze státu udělali jednu z nejnavštěvovanějších zemí asijsko-pacifického regionu. Kromě toho reflektuje také stále větší intenzitu hospodářských vztahů Vietnamu s Německem.

Spousta firem, které sídlí v Bavorsku, už totiž investovala v asijském státu hodně peněz, a pomohla tak k jeho rozvoji. V Evropě i samotném Německu navíc žije početná vietnamská komunita, jež je jednou z cílových skupin využití letů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

proc ne do Prahy ?

25.03.2024 v 11:42 Pho Bo

Proc vubec neletaji do Prahy ? Se o tom pred kovidem psalo...

Odpovědět

RE: proc ne do Prahy ?

25.03.2024 v 22:45 Václav

-lepsi sluzby letiste?

-nizsi poplatky?

-vice pravidelnych movitych zakazniku?

-nebo vsechno dohromady?

Odpovědět

Další názorná ukázka "úspěšné" politiky vládní sebranky

26.03.2024 v 13:33 Josef

Po velkém přátelstí s Tchaj-wanem,  skončil podnik na mikročipy v Německu,  po ani molekule Ruského plynu se zjišťuje, ze ho sem jde 60%, / kdo si na tom mastí kapsu je samozřejmě obchodní tajemství/ a po velkém "kamarádění" s Vietnamem skončí linka v Mnichově.

Odpovědět

RE: Další názorná ukázka "úspěšné" politiky vládní sebranky

26.03.2024 v 20:58 Martin

Bez jakéhokoliv zastávání se aktuální vlády: Vystrčil letěl na Taiwan v roce 2020 a s premiérem Vietnamu jednal o přímé lince 17. 4. 2019 tehdejší premiér Babiš. Oboje bylo jaksi za předchozí vlády.

K těm mikročipům, Česko nikdy nebylo na špičce vývoje pokud jde o integrované obvody. Narozdíl od německa, kde se IC vyrábí již dlouho a (alespoň v tom západním) nebyla kybernetika dlouhé roky zatracovaná pavěda. Za aktuální situaci s nedostatkem kvalifikovaných lidí v oboru poděkujte vládám dávno minulým.

Jinak spíš než konkrétní vláda v nějakém státě zajímá leteckou společnost předpokládané vytížení linky a s tím spojená návratnost. A ruku na srdce Mnichov je přeci jen lukrativnější letiště.

Ústav pro uvádění románů na pravou míru

Odpovědět

RE: Další názorná ukázka "úspěšné" politiky vládní sebranky

27.03.2024 v 9:23 Václav

Josefe, ted se v tom opet nevyznam. Z Vaseho prispevku jsem pochopil, ze nase vlada je OPRAVDU ale OPRAVDU zla. Nemecka vlada je tedy zla nebo hodna? Kdyz skoncily mikrocipy tak asi taky zla (nebo minimalne hloupa), ale kdyz ti Vietnamci ted litaji do Mnichova, tak zase tak zla (nebo hloupa) neni, ne? Vzdyt Vy popirate i sam sebe ;)

Ted vazne, ty duvody budou zcela prozaicke a logicke: Kazdy (vcetne Vietnamcu) radsi nakoupi lepsi sluzby za min penez a jeste s vidinou lepsiho budouciho zisku ;)

Velikonocni dodatek k Josefovi (tomu nasemu, ne tomu svatemu): Potreba najit obetniho beranka (dnes tam vidim naseho premirera) a hodit na nej vsechna nase minula i soucasna selhani, je stara jako lidstvo samo ;)

Vsem ostatnim se omlouvam za zcela neleteckou uvahu ;)

Odpovědět

RE: Další názorná ukázka "úspěšné" politiky vládní sebranky

27.03.2024 v 17:50 Vlado

"po ani molekule Ruského plynu se zjišťuje, ze ho sem jde 60%, / kdo si na tom mastí kapsu je samozřejmě obchodní tajemství/"

Treba ho brať priamo od russa ako napr maďar. Akurát ho má maďar najdrahší široko ďaleko:-))))))

Odpovědět

Přidat komentář