Letiště Praha připravuje další krok v transformaci na akciovou společnost

02.05.2008

Letiště Praha připravuje další krok v transformaci na akciovou společnost
Letiště Praha připravuje další krok v transformaci na akciovou společnost (Zdroj: Aeroweb.cz)
V rámci transformace státního podniku dochází k 1. červnu 2008 ke změně organizační struktury Správy Letiště Praha, s.p., která tak již bude korespondovat s připravovanou akciovou společností.

V čele Správy Letiště Praha, s. p., bude generální ředitel Miroslav Dvořák a v nejužším vedení pak ještě čtyři vrchní ředitelé - Marcela Hrdá, Martin Hlava, Jiří Pos a Petr Vlasák. Do kompetence Marcely Hrdé bude patřit oblast neleteckého provozu, služeb a transformace. Martin Hlava bude vrchním ředitelem pro bezpečnost. Jiří Pos bude mít na starosti letecký obchod a řízení majetku. Petr Vlasák bude řídit oblast financí a korporátních služeb.

„Top management je optimální kombinací odborníků na provoz mezinárodního civilního  letiště i specialistů na oblast transformace a privatizace,“ přibližuje změnu generální ředitel Správy Letiště Praha Miroslav Dvořák a doplňuje: „To nám dává záruku dalšího rozvoje společnosti i kvalitní přípravy na proces privatizace.“

Tento krok současně umožní znovu získat či obnovit ke dni přechodu na a. s. příslušná povolení a osvědčení,  k nimž je nutné nové uspořádání společnosti doložit.



Zdroj: TZ Letiště Praha

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář