Letecké muzeum vás vítá

03.05.2008

Letecké muzeum vás vítá
Letecké muzeum vás vítá (Zdroj: Aeroweb.cz)
V sobotu 26. dubna byla zahájena již 40. jubilejní muzejní sezóna Leteckého muzea Vojenského historického ústavu Praha v Praze - Kbelích.

Muzeum bylo založeno v roce 1968 v areálu historického vojenského letiště Praha - Kbely, které bylo první leteckou základnou vybudovanou po vzniku Československa v roce 1918.

Početností a kvalitou sbírek patří k největším leteckým muzeím v Evropě. V současnosti má ve sbírkách 275 letadel, z nichž 85 je vystaveno ve čtyřech krytých halách, 25 v nekrytých expozičních prostorech, 155 je uloženo v depozitářích a 10 letuschopných je provozováno. Řada letounů patří ke světovým unikátům. 



Hlavní oslavy jubilejní sezóny se uskuteční v sobotu 14. června 2008, kdy se kbelské muzeum podruhé v historii zapojí do úspěšného projektu Pražská muzejní noc. Při těchto večerních a nočních oslavách budou návštěvníkům blíže představeny nejen statické, ale i létající exponáty muzea. Kromě toho budou návštěvníci moci zhlédnout novou výstavu „Českoslovenští letci na frontách první světové války“. K tomu všemu jim zahraje skupina Taxmeni.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář