AeroExpo 2009 bude v Letňanech

22.10.2008

Pokračování úspěšné a u nás ojedinělé výstavy se z letiště Dlouhá Lhota u Příbrami přesouvá na výstaviště v pražských Letňanech.

AeroExpo 2009 bude v Letňanech
AeroExpo 2009 bude v Letňanech (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nově bude s výstavou AeroExpo spojena i výstava vrtulníků: Heli Expo.

Na výstavě budou k vidění letadla všech kategorií. Od malých sportovních letadel, ultralightů, homebuildů, přes dvoumotorová vrtulová letadla, až po bizjety. Vedle letadel a vrtulníků bude probíhat i výstava avioniky, navigací, záchranných systémů, motorů, připraveny budou prezentace a semináře. Poprvé by zde měl být představeny letouny společnosti Pilatus PC-6 a PC-12.


Kdy?

Výstava Aero Expo 2009 bude probíhat v těchto dnech:

pátek 22. května 2009 od 10:00 do 17:00
sobota 23. května 2009 od 10:00 do 17:00
neděle 24.května 2009 od 10:00 do 16:00


Kde?

Výstaviště v pražských Letňanech. (zobrazit na mapě)


Jak se tam dostat?

Základní možností je použít městskou hromadnou dopravu. Stanice metra "C" je vzdálena od výstaviště pár set metrů.

Výstava je jedinečná i tím, že spousta návštěvníků přiletí vlastními stroji a tím v podstatě rozšíří jak statickou ukázku strojů, tak i letovou. Je otázkou nakolik bude v Letňanech možné provádět to, co v Příbrami, kdy kolem letiště neustále kroužilo několik strojů, prováděly průlety a akrobacii, čili bylo pořád na co koukat.

V případě, že i vy byste chtěli na výstavu přiletět, doporučuji projít informace zveřejněné na stránkách pořadatele (ZDE) a tyto stránky průběžně monitorovat. O případných změnách nebo speciálních postupech vás budeme i my samozřejmě informovat.

Více informací získáte na www.expo.aero

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář