Bezpečnostní kampaň PŘEMÝŠLEJ… DOLETÍŠ!

24.01.2010

Bezpečnostní kampaň PŘEMÝŠLEJ… DOLETÍŠ!
Bezpečnostní kampaň PŘEMÝŠLEJ… DOLETÍŠ! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Tato „kampaň“ byla připravena pro piloty sportovního a rekreačního letectví v roce 2010. Na její potřebě se shodly všechny hlavní subjekty civilního letectví (Ministerstvo dopravy – odbor civilního letectví, Úřad pro civilní letectví, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Aeroklub ČR a Letecká amatérská asociace ČR) v závěru roku 2009.

Technickým zajištěním této kampaně byla pověřena LAA ČR. Pro tuto kampaň byla vytvořena elektronická verze školícího materiálu, kterou naleznete na www.skolenipilotu.cz a její obdobu dostanou k dispozici inspektoři, letiště, školy, instituce a spol. na CD nosiči. Tištěnou verzi materiálu zasílá LAA svým členům prostřednictvím bulletinu Pilot, a pro ostatní piloty bude distribuována prostřednictvím vlastních organizací. Neméně významným prvkem této kampaně jsou také osvětové plakáty, které jsou určeny pro letiště, plochy SLZ, školy, instituce atp. a jejich distribuce bude vedena právě k nim.

Chci věřit, že vynaložené úsilí nebylo marné a že všechny výše uvedené materiály přispějí ke zvýšení bezpečnosti letového provozu v roce 2010 a možná i v letech dalších.
S přáním jen zdařilých přistání

Jiří Koubík
ředitel správy LAA ČR

Zdroj: www.laa.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář