U rozhledny Javorník havarovala Cessna

14.05.2010 1 příspěvek

U rozhledny Javorník havarovala Cessna
U rozhledny Javorník havarovala Cessna (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ve včerejších popoledních hodinách se nedaleko šumavské rozhledny Javorník zřítila Cessna 150 registrace OK-WWW. Při tragické nehodě přišel o život 80letý pasažér, pilotka bojuje o život v nemocnici. Pravděpodobnou příčinou pádu letadla bylo vlétnutí do oblasti s velmi špatnou viditelností.

Cessna 150 vzlétla ze svého domovského letiště v Roudnici nad Labem k letu do Strakonic pouze s pilotkou na palubě. Ve Strakonicích nabrala pasažéra k letu po okolí, jejich let ale skončil v kopcovitém terénu, nedaleko Klostermannovy rozhledny na vrcholu Javorník. Z trosek letounu museli být oba cestující vyproštěni za pomoci hasičské techniky, nejevili známky života. Záchranářům se podařilo po vytrvalých resuscitačních pokusech pilotku oživit a s těžkými zraněními byla převezena do českobudějovické nemocnice. Starší muž, příslušník Armády ČR, svým zraněním podlehl.

Přesná příčina pádu zatím není známá a je předmětem vyšetřování, na nehodě se ale pravděpodobně podepsalo špatné počasí, do kterého se letoun dostal. Podle informací ČHMÚ byla oblast pokryta velmi nízkou oblačností.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody letounů


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

1

21.05.2010 v 7:41 showpilot

Pilotku jsem znal, byla voják z povolání, sloužila u nás na základně dopravního letectva ve Kbelích, mladá sympatická, skromná holčina, bohužel každý děláme chyby, škoda, že to takhle skončilo. Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Kluci ze Kbel.

Odpovědět

Přidat komentář