Doprovodný kulturní a dětský program v rámci Aviatické pouti

02.06.2010

Doprovodný kulturní a dětský program v rámci Aviatické pouti
Doprovodný kulturní a dětský program v rámci Aviatické pouti (Zdroj: Aeroweb.cz)
Bohatý letový a pozemní program je na pardubickém letišti samozřejmostí, stejně tak i doprovodný program pro děti a dospělé. Ten letošní se ponese v duchu pohádek. Na obvyklém místě, vyhrazeném pro děti, je připravena soutěžní cesta „Letem světem do pohádky“. Soutěžící si vyzvednou na začátku této trasy Pohádkový list. Po splnění pěti úkolů s pohádkovými bytostmi a po získání všech razítek na ně čeká v cíli pamětní medaile, speciálně vyrobená v limitované řadě pro tuto soutěž. Navíc budou děti zařazeny každý den do slosování o jednodenní zájezd pro dvě osoby do rakouského aquaparku. Tyto ceny věnuje Cestovní kancelář Jiří Kalousek.

Partnerem této části doprovodného programu je Východočeské divadlo Pardubice. V jeho stánku si můžete zakoupit řadu CD nosičů z divadelních představení, knihy, prohlédnout si maketu divadla nebo zakoupit pamětní medaile. Svým vystoupením zpestří dopolední programy také známé tváře VČD – Martina Sikorová a Josef Pejchal.

Pozvání na oba dva dny do Pardubic přijala ZOO Dvůr Králové. Kromě pěkných cen pro děti přivezou na letiště i pár zvířátek - želvu uhlířskou, agamu vousatou a korálovou.
Centrum Babylon Liberec se bude prezentovat řadou interaktivních her nejen pro děti ze svého IQ parku – obří bublifuk, různé hlavolamy… V jejich stánku můžete vyhrát také vstupenky do Aquaparku, Wellness centra aj.

Děti se mohou zúčastnit také nové výtvarné a fotografické soutěže „Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje“. Hodnotné ceny pro vítěze připravil vyhlašovatel soutěže Pardubický kraj společně se Správou a údržbou silnic Pardubické kraje.

Miloslava Čečetková – Oriflame se svými kolegyněmi bude ve svém stanu nejen líčit přítomné dámy, ale i ráda poradí. Děti se mohou naopak těšit na zajímavá tetování.



Malý výlet do budoucnosti vašeho života… dobře míněná rada… cesta, kterou se máte dát… Nedaří se vám dovolat do rádia nebo do televize známé numeroložce a kartářce Janě Skálové? Nevadí, po oba dva dny se s ní můžete setkat právě na pardubickém letišti.

V neděli bude dopolední program obohacen navíc o ukázky práce Policie ČR. Přítomní se budou moci blíže seznámit s činností pořádkové jednotky a jejich výstrojí. Nebude chybět policejní motorka, laserový radar na měření rychlosti a také mobilní kontaktní a koordinační centrum – tzv. pojízdná kancelář.

Česká pošta si nejen pro sběratele filatelisty připravila velice pěknou výplatní známku s přítiskem – speciálně vyrobenou k oslavě 100 let aviatiky v ČR. Získat můžete také příležitostné poštovní razítko s textem „100 let aviatiky v Čechách Letiště Pardubice“. Kromě toho si můžete zakoupit také písmenkové známky Čtyřlístek a řadu dalších filatelistických skvostů.

Hlavní moderovaný program na pódiu bude zahájen vždy v 9 hodin vystoupením hostů, představením všech partnerů této části programu a také řadou dalších soutěží pro děti i pro dospělé o pěkné ceny. Doprovodný a dětský program připravila pro návštěvníky Aviatické pouti agentura Regio program – Marie Schillerová. Dalšími partnery programu jsou dále Mlékárna Hlinsko a Východočeská tiskárna Sezemice.

Úderem půl dvanácté se rozezní po letišti tóny známých písniček v podání Ústřední hudby Armády České republiky. Až do dvanácté hodiny jim budou jistě perfektně sekundovat pardubické mažoretky Berušky. Po dvanácté hodině se pak už budou upírat zraky přítomných na pardubické nebe. Začne totiž samotný skvostný letový program.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář