RBAR: Arch vyhrál kvalifikaci traťovým rekordem

20.06.2010

RBAR: Arch vyhrál kvalifikaci traťovým rekordem
RBAR: Arch vyhrál kvalifikaci traťovým rekordem (Zdroj: Aeroweb.cz)

Hannes Arch nad newyorksou řekou Hudson opět ukázal, že má v současnosti nejlepší recept, jak skloubit vyladěné letadlo a své letecké schopnosti za jediným účelem - vyhrát. Marně se mu snažil přiblížit druhý Paul Bonhomme a třetí Pete McLoed, stejně jako celý zbytek startovního pole. Martin Šonka vykřesal v kvalifikaci 11. místo a při stejném umístění v závodě by tak dosáhl na vytoužený bod. Vítěze posledního tréninku Nigela Lamba srazily penalizace, které obecně dost ovlivnily výsledné pořadí pilotů.

Před zraky 40 000 natěšených diváků se rakouský vítěz posledních tří závodů seriálu Red Bull Air Race Hannes Arch rozlétl k dalšímu skvělému výkonu. Časem 1:08:18 ustanovil nový traťový rekord a zabezpečil si tím nejlepší výchozí pozici na dnešní závod a zároveň bod za kvalifikační prvenství, čímž stáhl Bonhommovo celkové vedení na rozdíl pouhého jednoho bodu. Britský lídr série se sice v druhé kvalifikaci, ve které se Rakušan dopustil chyb, snažil sthnout vítězství na svou stranu, ale k tomu mu chybělo 52 setin.

Zklamáním je určitě až šesté místo vítěze čtvrtého tréninku Nigela Lamba, který se ani v jednom z kvalifikačních letů taktéž nevyvaroval chyb. Senzační druhé místo z tréninku nepotvrdil ani Nicolas Ivanoff z Francie, který skončil 10.

Martin Šonka se také nedokázal 100% poprat s náročnou a na poměrně malém prostoru vytyčenou tratí. V obou kvalifikačních letech chyboval a i jeho čas 1:17:99 je ovlivněn penalizacemi. Přesto je Martinovo 11. místo pět velice dobré znamení pro dnešní závod, který můžete stejně jako kvalifikaci sledovat od 20 hodin on-line na stránkách Red Bull Air Race.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář