Dny NATO v Ostravě získaly prestižní evropské ocenění

01.03.2011

Dny NATO v Ostravě získaly prestižní evropské ocenění
Dny NATO v Ostravě získaly prestižní evropské ocenění (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dny NATO v Ostravě a Dny vzdušných sil AČR získaly cenu Evropské asociace leteckých show (European Airshow Council - EAC) v kategorii a marketing a public relations (PR). Výroční cenu, kterou vybírala odborná porota vybraná z více než dvou stovek zástupců organizátorů leteckých show po celém světě, převzal předseda sdružení Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík na letošním zasedání EAC v Bruselu v pátek 25. února. Cena udělená European Airshow Council navíc míří do České republiky vůbec poprvé.

Cena kategorie Marketing a PR, v níž se Dny NATO v Ostravě umístily na prvním místě, se uděluje za originalitu, design a zpracování propagačních materiálů k letecké show. „I když to není žádný Oscar, jehož udílení o tomto víkendu sledoval celý svět, tak nás tato cena samozřejmě velmi těší a vnímáme ji jako ocenění celého týmu, který se přípravě a organizaci tak významné české show, jakou se Dny NATO v Ostravě staly, intenzivně věnuje celý rok,“ řekl po přebrání ceny Zbyněk Pavlačík.

Ceny si zástupci českého organizátora považují o to více, že členem EAC se sdružení Jagello 2000 stalo teprve předloni a hned napodruhé letos cenu v kategorii marketing a PR vyhráli. Zasedání EAC v Bruselu se zúčastnili nejen evropští organizátoři leteckých show, ale i zástupci z USA, Jižní Afriky, Ruska, Blízkého východu nebo Pákistánu.

Zasedání EAC se neúčastní pouze organizátoři leteckých dnů, ale rovněž manažeři, zástupci ministerstev obrany, leteckých úřadů, či firmy podnikající v tomto průmyslu nebo společnosti, které mají zájem se na airshow prezentovat formou sponzorství. „Na jednom místě se tak potkávají všichni, kdo mají s organizací airshow něco do činění, což je samozřejmě ten nejefektivnější způsob jak navazovat kontakty a současně získat přehled, co se v této oblasti děje v mezinárodním měřítku,“ dodal Pavlačík.

Jagello 2000 navíc získalo unikátní příležitost Dny NATO v Ostravě a Dny vzdušných sil prezentovat v hlavním bloku konference. „Byla to jedinečná šance, jak této zásadní cílové skupině přiblížit to, co děláme a jak se akce vyvinula, a hlavně také jak oslovit potenciální účastníky,“ uvedl Zbyněk Pavlačík a dodal, že se letos již podařilo finálně uzavřít jednání o premiérové účasti vzdušných sil Norska, Rakouska a rozjednat několik dalších.

Dny NATO v Ostravě a Dny vzdušných sil letos proběhnou v 24. a 25. září opět na letišti Leoše Janáčka. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář