V Letňanech pokračuje praktický safety kurz pro piloty - <i>přesunutý 4. termín: úterý 25. října</i>

06.10.2011

Jak se dostat z IMC do VMC rychle a bezpečně? Umíte provést změnu letu VFR na IFR bez přístrojového vybavení? Vyzkoušejte si let v oblačnosti a buďte připraveni! Zachráníte sebe a možná i někoho dalšího...

V Letňanech pokračuje praktický safety kurz pro piloty - <i>přesunutý 4. termín: úterý 25. října</i>
V Letňanech pokračuje praktický safety kurz pro piloty - <i>přesunutý 4. termín: úterý 25. října</i> (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aby ubylo tragických nehod…

Společnosti Let`s Fly a Alfasim pořádají v Praze-Letňanech bezpečnostní kurz k seznámení s možnostmi, jak se dostat z prekérní situace v případě vlétnutí do špatných meteorologických podmínek při letu VFR. Využijte jedinečné možnosti a vyzkoušejte si vše v „klidu a pohodlí“ skvěle vybavených simulátorů.

Nejbližší kurz se uskuteční v úterý 25. října od 15 hodin.

Unikátním kurzem vás provedou velmi zkušení instruktoři a dopravní piloti v čele s Jardou Slováčkem, bývalým kapitánem Airbusu A310 s tísícovkami nalétaných hodin na nejrůznějších typech.

Kurz je nejvhodnější pro piloty UL, piloty PPL bez přístrojové doložky a každého, komu na sobě záleží.

Jak na to?

1) Trochu teorie

  1. Základy CRM, MCC, umění bezpečné spolupráce, seznámení se simulátorem
  2. Prevence a plánování letu - Trať letu, vhodné náhradní letiště, rozbor meteorologické situace, seznámení s mapou pro IFR lety a VFR, rozbor plánku pro přiblížení IFR
  3. Korespondence s dispečerem a jeho možná spolupráce

2) Praktický let na simulátoru dle vašich individuálních časových možností  - Simulátor ULT 28, příp. Zlín 242L, let za VFR a přechod do ztížených meteorologických podmínek, možnost volby naplánování trati s využitím GPS - Flitedeck Jeppesen a využití zabránění srážky s geografickými překážkami pomocí GPWS s rozsahem střední Evropy, stoupání, zatáčky, ustálené klesání, včetně akrobatických prvků a praktické ukázky zabránění a vybírání vývrtky a nezvyklých poloh, průlet oblačností a přistání za pomoci GPS v nastavení OBS, dispečerská pomoc - sestup radarovým navedením skutečným řídicím.

Přečtěte si, jak probíhal první kurz!

Termín

Nejbližší kurz se uskuteční v úterý 27. října od 15 hodin.

Let na simulátoru si domluvíte dle svých individuálních možností přímo na teorii. Pro hladší průběh akce je ideální, domluví-li se na let v simulátoru předem dvojice pilotů, kteří se již znají. Rychlejší rozkoukání umožní věnovat maximum času samotnému letu.

Místo

Simulátor ULT-28 a učebna pro teoretickou část se nachází v areálu Letova na Praze 9, přímo u letiště Letňany.

Cena

3 450 Kč

Cena zahrnuje 2 hodiny teorie a 2 hodiny na simulátoru (1 hodina "observing", 1 hodina letu). Vzhledem k průměrným cifrám za letovou hodinu na C172 považujeme tuto cenu za rozumnou.

Pro přihlášení a více informací volejte:

Jarda Slováček - tel. +420 724 672 116
Tomáš Hradecký - tel. +420 603 150 705

 

 

Mohlo by vás zajímat