Aerosalon Jihlava 2006 byl zrušen. Letecké firmy nezajímají čeští zákazníci?

28.06.2006

Dle vyjádření Ing. Zdeněk Kölbla z pořádající organizace letošní ročník Aerosalon Jihlava neproběhne.

Aerosalon Jihlava 2006 byl zrušen. Letecké firmy nezajímají čeští zákazníci?
Aerosalon Jihlava 2006 byl zrušen. Letecké firmy nezajímají čeští zákazníci? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Důvodem je dle jeho slov malý zájem vystavovatelů a tudíž nedostatečné spektrum nabídky pro návštěvníky aerosalonu. Toto by tuto akci poškodilo víc, než avizované rozhodnutí. A pokračuje:

"Zároveň bychom vás chtěli ubezpečit, že myšlenka a historie této akce nepřijde v žádném případě vniveč. Na příští rok bychom chtěli pod stejným názvem avšak v jiném formátu připravit akci, která by oživila zájem o tuto oblast a přivedla na letiště do Jihlavy více výrobců, firem i návštěvníků a připravit tak pro kvalitní podívanou a širší spektrum nabídky výrobků, služeb i možností shlédnout co nejvíce letadel a ostatního vybavení pro sportovní letectví."

Těžko hodnotit, zda nezájem firem účastnit se jsou podmínky pořadatelů a nezajímavost akce samotné nebo nezájem leteckých firem o českého zákazníka. Ze zkušenosti vím, že postoj většiny českých výrobců je orientace pouze na zahraničí a český letec pro ně není partnerem. Tak nevím, můžeme si za to sami, že raději bastlíme Himaxy a Stratony v garáži a na české výrobce pohlížíme jako na zloděje, kteří si za svoje nedokonalé produkty dovolí říci ty nekřesťanské peníze nebo prostě jen je nás málo a jakákoliv marketingová aktivita směřovaná na české letce jsou vyhozené peníze. .

Pokud se chcete k tomuto tématu také vyjádřit, využijte diskuse pod článkem.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář