Airbus ukázal, jak by mohla vypadat kabina letadla v roce 2050

15.06.2011 1 příspěvek

Airbus ukázal, jak by mohla vypadat kabina letadla v roce 2050
Airbus ukázal, jak by mohla vypadat kabina letadla v roce 2050 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výrobce letadel Airbus představil budoucnost svých kabin. Od té současné byste ji téměř nepoznali. V kabině budoucnosti totiž nenajdete řady sedadel rozdělené do jednotlivých tříd. Prostor letadla je rozdělen do osobních zón podle způsobu využití. Cestující tak může strávit let například v relaxační části a odpočívat. V interaktivní zóně, kde je k dispozici i bar, si naopak může zahrát elektronické hry, třeba virtuální golf.

V polovině našeho století by si pasažéři také mohli vychutnávat panoramatický výhled na krajinu pod sebou nebo se pomocí videohovorů spojit s kýmkoli na světě. Samozřejmostí je možná úprava velikosti a tvaru sedadla.

Cílem této kabiny je, aby se pasažéři mohli i v letadle chovat jako na zemi a aby se po přistání necítili vyčerpaně, ale naopak svěže a odpočatě.


Foto Airbus S.A.S.

Společnost Airbus také bere v úvahu otázky životního prostředí. Každoročně jim věnuje 90 % z částky určené na výzkum a vývoj, která činí přes dvě miliardy eur. Kabina má být například na 100 % recyklovatelná. Letadlo bude také využívat nové technologie pro snížení spotřeby paliva, emisí, odpadu a hluku.

Představení unikátní kabiny budoucnosti je předvojem k Paris Air Show 2011, která se tradičně koná na pařížském letišti Le Bourget. Zde budou mít návštěvníci možnost dozvědět se o plánech Airbusů více. Akce se koná ve dnech 20.-26. června.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Airbus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

MHD

15.06.2011 v 22:54 Karel

To bych šel raději jezdit s tramvají

Odpovědět

Přidat komentář