Sobota přinesla tři nehody, z toho jednu smrtelnou

25.06.2011 1 příspěvek

Sobota přinesla tři nehody, z toho jednu smrtelnou
Sobota přinesla tři nehody, z toho jednu smrtelnou (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kolem jedenácté hodiny dopoledne se při exhibičním hromadném seskoku během leteckého dne na letišti Dobkov u Chotěboře zranil parašutista. Devětačtyřicetiletý muž se zranil při doskoku, následně byl letecky převezen do pražské motolské nemocnice, svým zraněním ale nakonec podlehl.

Další nehoda se stala u Městečka Trnávka poblíž Moravské Třebové, kde krátce před polednem spadl paraglide, pilot nad strojem zřejmě ztratil kontrolu a poté se zřítil k zemi. Pro zraněného letce musel být přivolán vrtulník.

„Třiašedesátiletý muž spadl z výšky třiceti až čtyřiceti metrů. K rozsahu jeho zranění nevíme nic bližšího, ale z toho, že pro něj letěl vrtulník, lze usuzovat, že jsou velmi vážná," řekla policejní mluvčí Hana Kaiserová. Další informace a bližší příčiny nehody zatím nejsou známy.

Třetí incident se stal na Berounsku. Odpoledne se zde na letišti Tlustice u Hořovic zranil parašutista, který měl problém s ovládáním svého padáku.

Zjistilo se, že parašutistovi zatím neznámým způsobem selhalo ovládání padáku až těsně před přistáním, takže k zemi nepadal volným pádem," vyjádřila se k nehodě mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Zranění parašutisty by nemělo být vážné.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Výčet nehod není úplný

26.06.2011 v 10:39 Hubert Ličman

Například na Adrenalin Cupu v Ostravici se před přistáním zřítil paraglidista a musel být odvezen záchranou službou. Na vině byly především velmi obtížné metereologické podmínky, za kterých inspektor provozu PG LAA Dalibor Carbol povolil start, jen aby se závodilo.

Odpovědět

Přidat komentář