AKTUALIZOVÁNO: Pilot nepřežil pád MPG na Českokrumlovsku

30.06.2011 1 příspěvek

AKTUALIZOVÁNO: Pilot nepřežil pád MPG na Českokrumlovsku
AKTUALIZOVÁNO: Pilot nepřežil pád MPG na Českokrumlovsku (Zdroj: Aeroweb.cz)

30. června - aktualizace

Na webu Letecké amatérské asociace se objevily prvotní informace z vyšetřování nehody. Podle vyšetřovatelů byla hlavní příčinou chyba pilota, který prováděl spirálu při velmi malé výšce a nedokázal padákový kluzák vybrat.

Prvotní informace o nehodě u Velešína najdete ZDE!

 

28. června - původní zpráva

Špatná bilance víkendových nehod bohužel pokračuje. Dnes ráno zemřel po pádu motorového padákového kluzáku u Velešína nedaleko Českého Krumlova jeho pilot. Nehodu zatím vyšetřuje policie, na místo dorazili také zástupci ÚZPLN.

Podle svědků, který nehodě přihlížel, padal paraglide z výšky asi sta metrů, a to zhruba nad vlakovým nádražím, nedaleko bývalé SLZ plochy Velešín. Záchranáři se pokoušeli pilota zachránit, ale muž mezi 30 a 40 lety svým mnohačetným poraněním trupu a končetin podlehl.


Mapy.cz

Hezké počasí se opět neblaze projevuje na statistikách nehod, což potvrzují i další sobotní nehody, o kterých jsme vás informovali ZDE!

Létejme opatrně!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Nehody rogal


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

SLZ plocha Velešín neexistuje

28.06.2011 v 11:48 Dag

Toto letiště bylo zrušeno. Je tam místo něj cvičák pro psy a kdesi jsem četl, že tam má být solární elektrárna. Ta je zatím jen na poli vedle bývalého letiště. Takže pokud se tam vydáte, tak doporučuji nepřistávat. Asi v polovině dráhy je plot napříč.

Odpovědět

Přidat komentář