Dny NATO v Ostravě 2012 se uskuteční o víkendu 22. a 23. září

15.02.2012

Dny NATO v Ostravě 2012 se uskuteční o víkendu 22. a 23. září
Dny NATO v Ostravě 2012 se uskuteční o víkendu 22. a 23. září (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již tradičně se o posledním zářijovém víkendu (22. a 23. září) uskuteční v Ostravě Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády České republiky. Návštěvníky čekají jak známé statické a dynamické ukázky, tak i novinky.

Jako první přislíbila znovu svou účast posádka aliančního letounu systému včasné výstrahy AWACS. Návštěvníci se ale také mohou těšit na zcela nové aktéry. Po tříletém vyjednávání se akce letos poprvé zúčastní Švýcarsko s vrtulníkem AS332M Super Puma.

Premiéru si na mošnovském letišti odbude také Litva, která zde představí svůj nejmodernější transportní letoun C27J Spartan.„Jsme velmi rádi, že se Litva naší akce poprvé zúčastní. Její účast totiž letos má speciální význam – a to připomenutí 10. výročí pražského summitu NATO, na kterém Litva a dalších šest zemí ze střední a východní Evropy dostaly pozvánku ke vstupu do Aliance,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které událost pořádá.

Součástí Dnů NATO v Ostravě bude také druhý ročník mezinárodní výstavy leteckého průmyslu FLYIN. Veletrh bude tentokrát čtyřdenní, začne tedy již ve čtvrtek 20. září, přičemž první dva dny budou věnovány převážně odborné veřejnosti.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář