Tecnam rozzářil oblohu při zahájení Paralympiády v Londýně

05.09.2012

Tecnam rozzářil oblohu při zahájení Paralympiády v Londýně
Tecnam rozzářil oblohu při zahájení Paralympiády v Londýně (Zdroj: Aeroweb.cz)

Milióny televizních diváků po celém světě, kteří sledovali před týdnem zahajovací ceremoniál Paralympijských her 2012 v Londýně, mohli vidět na obloze velkolepý zářivý průlet letounu Tecnam P2006T.

Tecnam byl organizátory vybrán jako první "akt" pro zahájení paralympiády. Letoun byl speciálně upravený tak, aby předvedl úžasnou pyrotechnickou show se zářícími efekty. Letoun pilotoval desátník Lance Dave Rawlins (z britské armády, který se zotavuje ze zranění utrpěných v Afghánistánu) a Tim Orchard, kteří jsou zároveň dealery Tecnam pro Velkou Británii, Irsko a Island.

Rozhodující pro uskutečnění tohoto letu byla výjimečná podpora poskytovaná charitativní společností Aerobility se sídlem ve Velké Británii. Aerobility již od roku 1993 nabízí zdravotně postiženým, bez výjimky, možnost létat.

Aerobility byla důležitou součástí rehabilitace Dava, která mu pomohla, aby dosáhl své licence PPL v loňském roce. Tecnam P2006T Twin společnost Aerobility vybrala jako ideální platformu pro to, aby Dave provedl svou velkolepou "misi" při zahajovacím ceremoniálu.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář