Přípravy na letošní Dny NATO vrcholí, připraveni i Red Arrows

21.09.2012

Přípravy na letošní Dny NATO vrcholí, připraveni i Red Arrows
Přípravy na letošní Dny NATO vrcholí, připraveni i Red Arrows (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dneškem končí přípravy na hlavní program dvanáctého ročníku Dnů NATO v Ostravě, Dnů Vzdušných sil Armády České republiky a mezinárodní výstavy leteckého průmyslu FlyIn 2012. Místa pro statické ukázky se již pomalu zaplňují stroji jako Boeing E-3 Sentry s typickým "talířem" AWACS na trupu, dvojicí letounů F-15 Eagle či F-16 Fighting Falcon. Krátce před tři čtvrtě na čtyři zaburáceli nad Mošnovem akrobati skupiny Red Arrows, kteří loni kvůli tragické nehodě jednoho ze svých členů účast na poslední chvíli odřekli.


General Dynamics F-16 Fighting Falcon / foto Vojtěch Novotný

V Ostravě už jsou připraveny také dva bombardéry B-52, z nichž bude jeden sloužit jako statický exponát a druhý se vůbec poprvé ukáže v letové ukázce. Kromě letounů je k ukázkám připravena i celá řada vrtulníků a strojů pozemní techniky.

Brány areálu v Mošnově se pro návštěvníky otevřou v sobotu v 9 hodin a hlavní program bude probíhat také v neděli. Z akce vám budeme přinášet krátké zpravodajství, nejaktuálnější postřehy však najdete na našem facebookovém profilu na http://www.facebook.com/Aerowebcz.

Mohlo by vás zajímat

Témata

NATO Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář