Nová kniha odkrývá „tajemství létání“ na Cessně 210

02.11.2012

Nová kniha odkrývá „tajemství létání“ na Cessně 210
Nová kniha odkrývá „tajemství létání“ na Cessně 210 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na knižním trhu se koncem října objevila nová publikace určená všem pilotům Cessny 210. Knížka Flying the Cessna 210: The Secrets Unlocked zprostředkovává čtenářům znalosti a zkušenosti kalifornského instruktora Chucka McGilla, který na tomto typu nalétal tisíce hodin. Anglická publikace je dostupná jak v papírové, tak v digitální verzi pro čtečku Kindle.

Jedenáct kapitol, zaměřených na jednotlivé části letu od předletové přípravy až po poletový briefing, dokresluje přes sto barevných fotografií a ilustrací. Knížka kromě základního ovládání i pilotáže v nestandardních situacích přináší přehled příslušenství a možného vybavení tohoto komplexního letounu, a je tak určená všem majitelům a pilotům bez ohledu na množství jejich zkušeností.

"Lidé si často kupují rychlé a komplexní stroje, ale neznají dobře jejich systémy a letové charakteristiky," řekl k uvedení knihy McGill, dodávaje, že se snažil pro všechny zájemce "překlopit" provozní příručku letounu do srozumitelného a čtivého jazyka a obohatit ji o své zkušenosti.

Papírovou verzi knihy seženete za 44,95 dolarů (cca 900 Kč) ZDE!
Digitální verzi knihy pro Kindle stáhnete za 53,99 dolarů (cca 1 080 Kč) ZDE!

McGill je uznávaný letecký instruktor s domovskou základnou na letišti Montgomery Field v kalifornském San Diegu. Za svou více než 30letou kariéru řídil přes 85 typů letadel všech kategorií, specializuje se na výcvik létání na jednomotorových letounech C210 a Mooney Acclaim. Je mimo jiné držitelem prestižní licence Master Certified Flight Instructor (Master CFI), kterou Federální letecký úřad (FAA) uděluje vybraným instruktorům na základě zvláštních požadavků.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář