Piper vybaví nové Senecy skleněným kokpitem G1000

27.02.2013

Piper vybaví nové Senecy skleněným kokpitem G1000
Piper vybaví nové Senecy skleněným kokpitem G1000 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Americký výrobce letounů Piper oznámil, že nové stroje typu Seneca V vybaví multiobrazovkovým řešením skleněného kokpitu Garmin 1000. Stalo se tak včera na australské Airshow 2013.


Foto Piper

"Jsme poctěni důvěrou Piper Aircraft v naše produkty a těšíme se, že budeme moct poskytovat svá řešení skleněných kokpitů majitelům a provozovatelům letounů Seneca V," komentoval oznámení Piperu Carl Wolf, viceprezident Garminu pro obchod a marketing.

Podle webových stránek výrobce se cena standardně vybavené nové Senecy s Garminem 1000 bude pohybovat kolem 974 000 dolarů, tedy v přepočtu asi 19 milionů korun.

Garmin 1000 zprostředkovává všechny důležité letové informace, navigační a komunikační data a provozní informace na třech desetipalcových multifunkčních obrazovkách. Kromě velké pohyblivé mapy využívá také systému Synthetic Vision Technology (SVT), který na základě databázových údajů o poloze a výšce terénu na obrazovce vykresluje horizontální situaci v okolí letounu a pomáhá tak při orientaci v kopcovitých oblastech, zejména v noci nebo v podmínkách pro let podle přístrojů.


Vykreslení terénu Garminem SVT / Foto Garmin

Mohlo by vás zajímat

Témata

Aktuality Piper


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář