O koupi podílu v ČSA má zájem Korean Air

05.03.2013 2 příspěvky

O koupi podílu v ČSA má zájem Korean Air
O koupi podílu v ČSA má zájem Korean Air (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na začátku března uplynul termín pro podávání nabídek na koupi 44 procent českého národního dopravce ČSA. Jako zájemce do soutěže vstoupila korejská aerolinka Korean Air, která podle vyjádření vedení má v úmyslu za podíl v ČSA utratit několik milionů dolarů. Podle odhadu firmy ErnstYoung z loňského roku je cena Českých aerolinií 148 milionů korun.

Korean Air je silný dopravce s více než 140 letadly ve flotile, který by rád expandoval do Evropy prostřednictvím svého případného podílu v ČSA. Obchod by přinesl napojení letových řádů obou aerolinek tak, aby se usnadnilo cestování mezi Evropou, Asií a Afrikou, kde má Korean Air vybudovanou silnou pozici na trhu. Návaznost linek obou dopravců by mohla přivést více cestujících do letadel Českých aerolinií a zlepšit tak jejich nepříliš pozitivní stav.

Vláda České republiky nyní rozhodne o případném prodeji. Ve středu bude zasedání vlády projednávat nabídky a po jeho skončení zveřejní ministr financí kdo má o ČSA zájem a kolik za ně nabízí.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

korejci...

05.03.2013 v 12:41 pilotferko

Tak to potes panbuh, my ich mame v nasej KIA Motors Slovakia v Ziline, neviete si predstavit vacsich idiotov, slogany na stenách v záchodoch, na chodbách a ich kultúra je nezlučiteľná s našou...

Odpovědět

re: pilotferko

05.03.2013 v 18:40 Cíba

Myslím, že pokud bych měl volit zavření a konečnou nebo slogany na stěnách, asi bych zkousnul ty slogany.... :) Navíc se 44 procenty není jasné, jestli budou mít manažerskou kontrolu, aby mohli věšet slogany po stěnách....

Odpovědět

Přidat komentář