V Hradci probíhá Helicopter Show, k vidění však nejsou jen vrtulníky

10.05.2013

V Hradci probíhá Helicopter Show, k vidění však nejsou jen vrtulníky
V Hradci probíhá Helicopter Show, k vidění však nejsou jen vrtulníky (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na letišti v Hradci Králové byla včera zahájena jedna z největších evropských přehlídek vrtulníků European Helicopter Show 2013. Přes sto vystavovatelů z nejrůznějších evropských zemí zde představuje své produkty jak z oblasti vrtulníkové dopravy, tak i letouny a další leteckou techniku. Akce vyvrcholí sobotním leteckým dnem.


Foto Martin Kubovčiak

Hlavní oblasti vrtulníkové výstavy obstarají stroje patřící k Letecké záchranné službě, policejním jednotkám a k armádě, ale i stroje určené k hašení požárů, průzkumné vrtulníky či nákladní helikoptéry. Nechybí zde ani vystavovatelé z řad leteckých škol a půjčoven.

Na své si přijdou i fanoušci letounů. Kromě bezpilotních strojů zde v rámci prezentace Airborne Technologies návštěvníci najdou i letoun Tecnam MMA. Tento modifikovaný Tecnam P2006T vybavený multifunkční kamerou, umožňující například přenosy ve viditelném a infračerveném spektru, je určený k výhradně pro účely geodézie. O tomto letounu jsme vás již informovali ZDE!


Foto Martin Kubovčiak

Stejně jako v uplynulých letech bude v sobotu 11. května součástí akce velký letecký den s ukázkami letecké a zdravotnické techniky, praktické činnosti záchranářů, spolupráce složek integrovaného záchranného systému v rámci simulovaných zásahů a také ukázky vrcholné pilotáže mnoha typů vrtulníků i letounů včetně letecké akrobacie. Této akce se zúčastní více jak 50 letadel.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář