Přípravy na závod Aerobatic Freestyle Challenge 2013 vrcholí

07.06.2013

Přípravy na závod Aerobatic Freestyle Challenge 2013 vrcholí
Přípravy na závod Aerobatic Freestyle Challenge 2013 vrcholí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již dnes bude část letňanského nebe patřit akrobatickým pilotům a jejich speciálům v přípravě na zítřejší závod Hot Pepper`s Aerobatic Freestyle Challenge 2013. Po trénincích by měly následovat kvalifikační lety a nácvik na zítřek by měl předvést také bitevník Aero L159B ALCA.

Již včera dorazila do Letňan téměř celá desítka pilotů, kteří svedou zítra od 14 hodin souboj o triumf v závodě, kombinujícím klasickou akrobacii s freestylovým létáním. Profily desíti pilotů jsme vám představili v samostatném článku ZDE!

Kromě akrobatického závodu bude zítřejší program obohacen také o řadu letových vystoupení od paraglidů přes obří modely až po kluzáky a historické repliky. Pro návštěvníky bude připraven i program na zemi. Celou akci svým komentářem doprovodí Hana Zajíčková a Jiří Hölzel. Kompletní souhrn toho, co vás v sobotu v Letňanech čeká, najdete v článku ZDE!

Unikátní závod Hot Pepper`s Aerobatic Freestyle Challenge se vrací do Prahy po loňském pilotním ročníku. V konkurenci dalších sedmi závodníků tehdy zvítězil český pilot Martin Šonka. Letos bude domácí barvy hájit pouze Marek Hyka, mistr světa v kategorii Advanced z roku 2010, který se na akci podílí i pořadatelsky. Rozhovor s ním nejen o AFC 2013 jsme vám přinesli ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář