Víkend plný leteckých nehod si vyžádal minimálně 14 obětí

09.07.2013

Víkend plný leteckých nehod si vyžádal minimálně 14 obětí
Víkend plný leteckých nehod si vyžádal minimálně 14 obětí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Uplynulý víkend nepřinesl jen sobotní nehodu dopravního Boeingu 777 v San Francisku, o které jsme vás informovali. Jen o den později rozšířil tragickou statistiku letoun de Havilland DHC-3T Otter společnosti Rediske Air, který havaroval na ajlašském letišti Soldotna krátce po vzletu. Na jeho palubě bylo devět pasažérů a pilot, nikdo z nich náraz a následný požár nepřežil. Příčiny a okolnosti tragédie se vyšetřují.


de Havilland Otter

Oběť po sobě zanechala také nehoda nespecifikovaného experimentálního ultralightu v americkém Michiganu, který se zřítil po pádu a přechodu do vývrtky. O dráty vysokého napětí zase zavadil ultralehký North Wing Sport X2 Apache v Kalifornii, ani jeho pilot nepřežil následný náraz.

Naopak šťastně skončila nehoda izraelské stíhačky F-16I, která v neděli spadla do moře u pobřeží pásma Gazy. Příčinou nehody byla pravděpodobně technická závada na motoru. Oba piloti se katapultovali a vyvázli bez zranění. Izraelské letectvo však z preventivních důvodů všechny své víceúčelové letouny F-16 uzemnilo.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář