Soutěž o Pohár F AIR se příští rok přesune již na konec května

30.12.2013

Soutěž o Pohár F AIR se příští rok přesune již na konec května
Soutěž o Pohár F AIR se příští rok přesune již na konec května (Zdroj: Aeroweb.cz)

Devatenáctý ročník známé navigační soutěže Pohár F AIR se uskuteční 31. května 2014. Z tradičního termínu, tj. třetí srpnové soboty, se tak přesouvá na poslední květnový víkend. Informaci dnes oznámil spolupořadatel soutěže, vydavatel Databáze letišť Patrik Sainer.

"Pohár F AIR se počínaje rokem 2014 přesouvá z období konce letecké sezony na období přelom květen/červen – den dětí. Zajisté to dává tušit, že opět proběhne dětská navigační soutěž a věřte, že máme nové nápady, jak ji ještě vylepšit," uvedl Sainer v oficiálním sdělení a připomněl tím mimo jiné i doprovodný program určený celým rodinám, který byl nedílnou součástí závodu především v posledních dvou letech. Zároveň uvedl, že podrobnější propozice teprve vznikají a budou uveřejněny začátkem letecké sezóny.


V soutěži se boduje například i přesnost přistání / foto F AIR

Navigační soutěž Pohár F AIR se koná každoročně již od léta 1996 na letišti v Benešově. Současný formát soutěže je uzpůsoben jak pro zkušené letce-závodníky v jedné kategorii, tak "oddechovější" formou pro nováčky nebo méně zkušené. Soutěží se na ultralightech i "dospělých" letadlech a cílem je proletět vytyčenou trasu předem stanovenou rychlostí. Průběh letošního ročníku si můžete připomenout v článku ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář