RBAR: Šonka osmý v kvalifikaci, Kopfstein vybojoval finále poháru

12.10.2014

RBAR: Šonka osmý v kvalifikaci, Kopfstein vybojoval finále poháru
RBAR: Šonka osmý v kvalifikaci, Kopfstein vybojoval finále poháru (Zdroj: Aeroweb.cz)

Martin Šonka vybojoval osmé místo v kvalifikaci na předposlední závod letošního ročníku Red Bull Air Race. Bohužel tak nepotvrdil slibnou třetí příčku z posledního tréninku a v duelu na úvod dnešního závodu jej čeká druhý muž průběžného pořadí, Rakušan Hannes Arch. Kvalifikaci ovládl Kanaďan Pete McLeod.

Ve velmi dobrých výsledcích pokračuje Nigel Lamb z Velké Británie, který opět předčil svého krajana - lídra průběžného pořadí - Paula Bonhommea, když skončil druhý. Stejně tak se vedlo německému pilotovi Matthiasu Doldererovi, který třetím místem potvrdil zlepšující se tendenci svých výsledků a bude stejně jako v závodě v Texasu patřit mezi favority celého podniku v Nevadě.

Naopak Arch s Bonhommem jakoby pomalu dávali zapomenout na takřka pravidelné souboje o vítězství z posledních let. Zatímco Rakušana čeká již zmíněný souboj s českým reprezentantem, Bonhomme byl ještě o dvě příčky horší a ze sedmého místa svede souboj s šestým Francouzem Nicolasem Ivanoffem.


Výsledky kvalifikace na závod v Las Vegas (kliknout pro zvětšení)

Kopfstein bude ve finále bojovat o Master Class

Jeden úspěch však již čeští fanoušci slavit mohou. Petr Kopfstein si druhým místem v závodě Challenger Cupu vybojoval důležité body a tím i celkové šesté místo, které jej posouvá do velkého finále v Rakousku. Vítěz nižšího výkonnostního poháru získá kromě trofeje také vstupenku mezi piloty mistrovské třídy Red Bull Air Race.

Závod v Las Vegas vyhrál Halim Otman z Malajsie, jenž jako jediný dokázal porazit českého letce, který vládl předchozím tréninkům a velmi se mu zde dařilo. Třetí byl Francouz Mikael Brageot. Ve Vegas se naopak vůbec nevedlo jeho krajanovi Francoiseovi Le Votovi. Ten však díky třem vítěztsvím v celé letošní sérii dál vévodí celkovému pořadí a za 14 dní ve Spielbergu bude hlavním favoritem na postup do Master Class.


Výsledky závodu Challenger Cupu v Las Vegas (kliknout pro zvětšení)

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář