Na letiště v Mnichově Hradišti podle IFR

02.10.2006

Na letiště v Mnichově Hradišti podle IFR
Na letiště v Mnichově Hradišti podle IFR (Zdroj: Aeroweb.cz)
Provozovatel letiště v Mnichově Hradišti, liberecká firma L-Consult, by ráda toto letiště nechala certifikovat tak, aby zde mohla létat letadla podle IFR. Požádala proto Úřad pro civilní letectví o zpracování příletu; ÚCL jí v tomto vyhověl a přílet podle pravidel IFR je nyní řešen pomocí radiálu majáku VOR Neratovice. Povětrnostní minima uvádějí (podle neověřených informací) dohlednost 3000 m a výšku oblačnosti 150 m.

„Oslovili jsme také Řízení letového provozu a požádali je o vydání koordinační směrnice,“ říká jednatel společnosti L-Consult ing. Ladislav Rasl, „chceme však, aby zde byla zachována služba AFIS s volacím znakem Hradiště Info, jak tomu bylo doposud. Předpis to umožňuje.“
Po dobu provozu „Infa“ však musí být změněna třída vzdušného prostoru z G na E, ale protože takový případ zatím v ČR není, řeší jej momentálně Ministerstvo dopravy, které bylo požádáno o vydání povolení ke vzniku takového prostoru.
Mimo to požádal provozovatel letiště krajský úřad o přidělení dotace na výstavbu světelné řady. Nyní se čeká na výsledky jednání.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář