SkyEurope hledají další letušky, budou mít v Praze dvě další letadla!

14.05.2007

Je jen málo zaměstnání, ve kterých můžete mít i v pracovní době doslova hlavu v oblacích, a je ještě méně těch, při kterých se to od vás dokonce vyžaduje! Stačí ale jeden pohled na kondenzační čáru za letadlem na obloze, a je jasné, o jakých povoláních je řeč – povolání v letectví.

SkyEurope hledají další letušky, budou mít v Praze dvě další letadla!
SkyEurope hledají další letušky, budou mít v Praze dvě další letadla! (Zdroj: Aeroweb.cz)

Zatímco o pilotech a jejich práci najdete informací co hrdlo ráčí, jen málokdo si dovede představit, jaká ve skutečnosti je práce palubních průvodčích. Pro většinu z nás, obyčejných cestujících, jsou stevardky milé dívky, které procházejí uličkou, usmívají se na cestující a nabízejí kávu nebo limonádu.

A co je tedy vlastně úkolem palubních průvodčích?

Není to ale jen slušivá uniforma a úsměv filmové hvězdy, roznášení kávy, bavení se s cestujícími nebo bydlení v krásných hotelech světa. Vůbec nejdůležitějším úkolem letušek a stevardů je starat se o bezpečí na palubě letadla. Co to znamená? Být připravený na jakoukoli situaci, která v kabině může nastat. Začíná to drobnostmi jako je uklidnění cestujících „problémistů“, přes dokonalé zvládnutí požáru nebo hrozby bombou a únosu letadla až například po evakuaci po nouzovém přistání. Pravděpodobnost, že se do takové extrémní situace palubní průvodčí dostanou je velmi malá - je dokonce téměř jisté, že se s ní nesetkají nikdy v životě. I přesto ale musejí být na takové zátěžové situace připraveni. To je koneckonců i hlavním úkolem tříměsíčního výcviku, kterým adepti na práci letušek a stevardů musí projít. 

Výcvik má kandidáty nejen naučit zvládání krizových podmínek, ale také důkladně prověřit jejich schopnosti a odolnost proti stresu. Často se totiž v reálné situaci setkají s nasazením 12 hodin denně, noční službou, létáním na svátky. A to vše za neměnného požadavku: být stále usměvavý a ochotný pomoci cestujícím. Za vysoké nasazení se práce létajícího palubního personálu odmění všem, kteří ji milují – poznáváním nových lidí, zemí a kultur. 

Chceš létat? 

Základní podmínkou je dobrá fyzická kondice, příjemný vzhled, schopnost jednat s lidmi, jazykové vybavení (angličtina + další světový jazyk), a také dovednost pohotově reagovat a umět se rychle vyrovnat se stresem. Pokud k tomu navíc ještě máte rádi cestování, jste zodpovědní a týmoví hráči, pak budete v řadách palubních průvodčích vítáni! 

SkyEurope právě pořádá výběrové řízení pro palubní personál 

Pro zájemce o tuto profesi máme nyní dobrou zprávu. SkyEurope právě přijímají přihlášky do výběrového řízení na letušky/stewardy v Praze až do 22. června 2007. Životopis v angličtině, motivační dopis také v angličtině, a svou fotografii posílejte na emailovou adresu Tatiana.Pelecova@skyeurope.com . A pokud uspějete, můžete se těšit do oblak – už od podzimu můžete létat v uniformách SkyEurope, na palubách nových moderních letadel, a u jedné z nejdynamičtěji se rozvíjejících leteckých společností v Evropě.

Pokud jste někdy o práci letušky snili, neváhejte využít této příležitosti nyní. Nestává se zrovna denně, aby takový konkurz probíhal.


Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář