V Čáslavi letce potěšili, na rozdíl od Pardubic umožní přílet vlastním letadlem

04.04.2017

V Čáslavi letce potěšili, na rozdíl od Pardubic umožní přílet vlastním letadlem
V Čáslavi letce potěšili, na rozdíl od Pardubic umožní přílet vlastním letadlem (Zdroj: Aeroweb.cz)

V těchto dnech se na webových stránkách 21. základny taktického letectva Čáslav objevila informace o možnosti příletu vlastním letadlem na květnový Den otevřených dveří. Organizátoři tak potěšili letce a na rozdíl od pardubické Aviatické pouti zachovali tradici a umožnili zájemcům stylovou dopravu na svoji akci.

Nejeden čtenář již jistě zaznamenal, že na letošní ročník Aviatické pouti nelze přiletět vlastním letadlem. Oficiální zdůvodnění tohoto nemilého překvapení odkazuje na programové a organizační potřeby. Opačnou cestou jde letecká základna Čáslav, pořádající spolu se sdružením Jagello 2000 letošní DOD, o kterém jsme na Aerowebu informovali začátkem února.


K vidění budou i armádní Gripeny, zde v doprovodu víceúčelového letounu F-16 / Foto Matěj Lelek

Tiskový a informační důstojník základny, kapitán Tomáš Maruščák, naši redakci ubezpečil, že stejně jako v minulých letech budou chtít v Čáslavi uspokojit všechny zájemce, kteří se chystají na DOD dopravit vlastním letadlem. Před odletem na akci bude samozřejmě žádoucí si nastudovat pokyny pro přílety, které budou v dostatečném předstihu zveřejněny a na Aerowebu vás o nich budeme informovat.

Pořadatel stanovil na sobotu 20. května časové úseky pro příletové a odletové sloty. V registračním formuláři, který je pro povolení k příletu potřeba vyplnit, uvedeme preferovaný čas příletu/odletu. Na základě jednotlivých požadavků pak pořadatel provede distribuci strojů do slotů tak, aby mohli pokud možno přiletět všichni. Potvrzení registrace a času příletu/odletu zašle organizátor emailem. Bez platné registrace vstup do CTR LKCV nebude povolen.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář