Druhý díl příběhů Honzy Jurka právě vyšel

13.03.2018 6 příspěvků

Autobiografie našeho milého kolegy-autora, pana kapitána Honzy Jurka, se dočkala druhého dílu. Publikaci Moje dlouhá cesta v oblacích - 2. díl najdete nově na pultech knihkupectví či v e-shopech.

Druhý díl příběhů Honzy Jurka právě vyšel
Druhý díl příběhů Honzy Jurka právě vyšel (Zdroj: Aeroweb.cz)

Druhý díl životopisné knížky kapitána Honzy Jurka navazuje na již bezmála dvouletou publikaci Moje dlouhá cesta v oblacích - 1. díl. Opět připomíná známé příběhy z již kultovního seriálu Můj JOB a přidává k nim nejen řadu nových dokumentačních fotografií, ale i dosud nezveřejněných historek.

Dobrodružství na všech rovnoběžkách pokračuje tam, kde skončilo v prvním díle...

Moje dlouhá cesta v oblacích - 2. díl

Dobrodružství na všech rovnoběžkách

Obálka knihy Moje dlouhá cesta v oblacíchAutor: Jan Jurek
Nakladatelství: Svět křídel
Rok vydání: 2018
ISBN: 978-80-7573-028-2
Obálka: Jiří Souček
Cena: 290 Kč
Formát: 165 x 235 mm, 176 stran, 150 fotografií, pevná vazba

Koupit v e-shopu

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Pochybnost...

13.03.2018 v 14:40 Zbyňa

Dobrý den,

Nerad bych se někoho dotknul, ale po zakoupení prvního dílu nejsem přesvědčen, zda má koupě publikace smysl.

Předně, první díl knihy byl obsahově víceméně totožný se zde zveřejněným seriálem. To mě trochu zamrzelo, čekal jsem, že se dočtu něco víc.

Dále mě zarazila katastrofální gramatická úroveň prvního dílu. V knize bylo neuvěřitelné množství chyb a překlepů.

Druhý díl má mít oproti první publikaci o cca sto stran (a padesát fotografií) méně. Ano, je i o sto korun levnější.

Abych nebyl zle pochopen, pana Jurka si opravdu hluboce vážím. Jen bych si rád ujasnil, nakolik kvalitní a předem nepublikovaný obsah za své peníze dostanu.

Odpovědět

RE: Pochybnost...

15.03.2018 v 10:27 Adam Zuska

Zbyňo, na druhou stranu se sluší říct, že jak autor sám, tak my jako redakce Aerowebu jsme několikrát uvedli, že v prvním díle se pozorný čtenář Aerowebu mnoho nového nedozví, naproti tomu v druhém díle by mělo být několik rozšíření již známých dějových linek. Já sám jsem zatím knihu nečetl, tak nemohu potvrdit, ale je to tak od začátku prezentováno, tak myslím není důvod tomu nevěřit.

Tak jako tak jde o knižní vydání již známých příběhů. Otázka koupě knihy asi nebude u většiny skutečných fanoušků podmíněna počtem nových informací či fotografií. Prostě tu knížku chtějí mít. Taková je zatím zpětná vazba.

Odpovědět

RE: RE: Pochybnost...

15.03.2018 v 13:23 Lítač

Je to opravdu kombinace obou dvou příspěvků. Druhý díl jsem si koupil hned v den vydání, protože ho chci mít v knihovně a rád si ho přečtu, pokud se někdy poštěstí tak i stejně jako první nechám podepsat, ale z gramatické a překlepové úrovně prvního dílu jsem byl taky naprosto zděšen a doufám, že korektura u druhého dílu tentokrát za něco stála... (Prosím, neplést s obsahovou stránkou, ta nemá konkurenci)

Odpovědět

RE: Pochybnost...

15.03.2018 v 16:46 Přemek

Právě proto, že obdivuju co pan Jurek dokázal a proto, že jsem se na každý díl série těšil, bral jsem nákup prvního dílu jako jaký jakýsi druh podpory a motivace pro případný další díl. A to i přesto že jsem si byl vědom, že text knihy bude identický se sérií článku.

Odpovědět

RE: RE: RE: Pochybnost...

17.03.2018 v 23:32 ajfel

Knížku si koupím kvůli úžasnému životnímu příběhu a vypravěčskému talentu pana kpt. Jurka. Je ale pravda, že jazyková korektura prvního dílu byla otřesná a vydavatel se slíbil v dalším dílu polepšit. Musíme doufat...

Odpovědět

Gramatika

11.09.2018 v 22:20 Adam

Bohužel úroveň češtiny je snad ještě horší.

 

Nejsem vůbec češtinář a moje oko přehlédne mnohé, ale slova, která pozná i Word (a žák 4 té třídy) - příklad za všechny "mněl" - mi hlava nebere.

 

Nalistoval jsem perex a skutečně kniha má korektorku - Karla rajčová. Paní by se měla živit něčím jiným a je škoda, že tenhle stav celou knihu o to víc degraduje.

 

Samotná kniha je stále celkem fajn, ale přijde mi (zvlášť v 2/3) že už byla psána hodně horkou jehlou. Věty casto moc nedávají smysl (hlavně stylisticky) a obtížněji se chápe co chce autor říct.

 

 

Odpovědět

Přidat komentář