Uzavírka budějovického letiště se protáhne

23.11.2018

Uzavírka budějovického letiště se protáhne
Uzavírka budějovického letiště se protáhne (Zdroj: Aeroweb.cz)

Uzavření vzletové a přistávací dráhy a pojezdových drah na letišti České Budějovice (LKCS), platné od letošního 4. září, se protáhne. Provozovatel letiště o tom včera informoval na svém webu.

„Bohužel, technické problémy, které se vyskytly po dokončení instalace světelných a navigačních technologií, nám neumožnují RWY zprovoznit a znovuobnovit letecký provoz. Letiště České Budějovice bude proto i nadále do odvolání uzavřeno. Na řešení obtížné situace a na odstranění problémů spolupracujeme s investorem, tj. Jihočeským krajem, s firmou Hochtief CZ a s Úřadem pro civilní letectví,“ lze se aktuálně dočíst na webových stránkách aeroportu.

Doba prodloužení uzavírky tak aktuálně známá není. Provozovatel o ni bude nicméně informovat na svém webu a na facebookovém profilu.

Modernizace letiště České Budějovice byla zahájena již v roce 2009. Investorem byl Jihočeský kraj, který je zároveň vlastníkem téměř celého areálu a spolu s městem České Budějovice zakladatelem akciové společnosti Jihočeské letiště České Budějovice. V prosinci 2017 byla zahájena poslední etapa modernizace. Jejím konečným stavem by mělo být mezinárodní letiště připravené na provoz letadel typu Boeing 737 nebo Airbus A320.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář