Londýnský Gatwick po 33 hodinách obnovil provoz v omezeném režimu

21.12.2018

Londýnský Gatwick po 33 hodinách obnovil provoz v omezeném režimu
Londýnský Gatwick po 33 hodinách obnovil provoz v omezeném režimu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jedno z největších omezení londýnského aeroportu Gatwick částečně skončilo. Po 33 hodinách úplného přerušení leteckého provozu se do vzduchu dnes v 7:33 SEČ z dráhy 26L odlepilo letadlo společnosti Norwegian s cestujícími do finského Rovaniemi. Šlo o první odlet od středečního večera, kdy byl provoz kvůli dvěma dronům v okolí letiště přerušen. Webové stránky Gatwickairport.com nicméně nadále upozorňují na možná zpoždění či rušení některých letů.

Letiště Gatwick
Letiště Gatwick je druhým nejrušnějším vzdušným přístavem v Londýně

Policie nicméně pachatele, který přes zákaz provozu dronů v okolí letiště touto cestou ochromil provoz, stále nedopadla. Média v této souvislosti spekulují o možné aktivitě ekologických sdružení bojujících proti letecké dopravě.

Letiště Gatwick je co do počtu odbavených cestujících druhým nejrušnějším letištěm v Londýně. Jeho více než denní nečekané ochromení způsobilo přes 120 000 pasažérům v předvánočním čase možná více škod, než dosud největší omezení letecké dopravy ve Spojeném království - výbuch islandské sopky Eyjafjallajökull v roce 2010.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář