AisView je nově ke stažení jako aplikace pro iOS a Android

11.01.2019

AisView je nově ke stažení jako aplikace pro iOS a Android
AisView je nově ke stažení jako aplikace pro iOS a Android (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na stránkách Letecké informační služby ŘLP se objevilo jasné sdělení: AisView nově k dispozici ve vašem mobilu. Aplikace jsou dostupné pro operační systémy Android a iOS a coby vývojář je pod nimi podepsaná společnost Foxtrot Technologies.

Stáhnou AisView pro iOS Stáhnout AisView pro Android

„Aplikace přenáší podstatné funkce základní mapy z webového portálu http://aisview.rlp.cz do nativního prostředí mobilního zařízení se zaměřením na potřeby pilota. Grafické zobrazení informací pro předletovou přípravu obsahuje prostory a vybrané obekty LKAA, platné NOTAMy, plán aktivací prostorů LKAA (AUP/UUP), meteoroligocká OPMET data.“

Aplikace AisView na zařízení s operačním systémem Android
Aplikace AisView na zařízení s operačním systémem Android / Obrázky Google Play

„Design a ovládání aplikace byly vyvinuty s přihlédnutím k náročným podmínkám na palubě sportovního letadla. Veškeré ikony jsou soustředěny při kraji obrazovky. V daném místě zakrývají plně mapu, aby v turbulencích nedocházelo k jejímu nechtěnému posuvu. Díky čtvercovému tvaru poskytují maximální prostor pro kliknutí. V GUI nejsou použity žádné animace, aby nebylo zbytečně plýtváno výkonem mobilního zařízení,“ stojí v popisku aplikace v obchodech AppStore a Google Play.

V obchodě Google Play je zatím aplikace opatřena poznámkou „nevydána“, což značí její zpřístupnění v prvé řadě pro účely veřejného testování. Pokud si ji stáhnete, můžete být mezi prvními uživateli, kteří k aplikaci a jejímu používání poskytnou zpětnou vazbu a přespějí tak k jejímu budoucímu vývoji.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář