Aktualizace známé aplikace pro plánování letu přinesla nástroje pro předletovou přípravu. Nově si budou moci uživatelé virtuálně „proletět“ naplánovanou trasu pomocí 3D zobrazení, zakreslit vlastní údaje do mapy, nebo si nechat přečíst checklist.
 
Nástroj pro 3D zobrazení trati slouží především pro kontrolu trati letu, zhlédnutí význačných bodů po cestě, případně prohlédnutí nebezpečných překážek. Aplikace umožňuje přehrát trasu skutečnou rychlostí, nebo až 20x rychleji. Na časové ose je možné přeskočit na kterýkoliv okamžik celého letu, nebo let zastavit. V 3D zobrazení může pilot přejít do režimu Glance, díky kterému lze získat 360° perspektivu prostředí podél trati. Funkce virtuálního letu je k dispozici předplatitelům verze Performance Plus.

Anotace ve Foreflight

Další nástroj v nové aktualizaci, který stojí za zmínku, je anotace map. Díky virtuálnímu peru je možné zakreslit do mapy doplňující údaje, vyčkávací obrazec, plochu vhodnou pro nouzové přistání, nebezpečná místa apod.
 
Novinkou je také možnost předčítání checklistu, zápisník instruktora a předpověď počasí pro sportovní piloty. Předpověď počasí General Aviation Forecast (GAFOR) prozatím není k dispozici v České republice, databáze zemí se však stále rozšiřuje.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Software


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Open Flight Mapa

07.08.2019 v 20:17 Michal

Podporuje ForeFlight Open Flight Mapy?

Odpovědět

Přidat komentář