Aplikace CloudAhoy Pro usnadní zpětné hodnocení VFR i IFR letu

08.10.2019

Aplikace CloudAhoy Pro usnadní zpětné hodnocení VFR i IFR letu
Aplikace CloudAhoy Pro usnadní zpětné hodnocení VFR i IFR letu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pokud chcete zpětně vyhodnotit svůj let či například provést rozbor letu se svým žákem, může vám pomoci aplikace CloudAhoy, která nyní přišla s aktualizací a novými funkcemi ve verzi CloudAhoy Pro.

Aktualizovaná verze CloudAhoy Pro disponuje novou součástí zvanou CFI Assistant, která umožňuje vyhodnocení několika detailních parametrů letu. Mezi ně patří například odchylka od stanovené indikované rychlosti, výšky, rychlosti klesání, či odchylka od úhlu sestupové roviny nebo trati.

Pro vyhodnocení přesnosti dodržování daného parametru využívá aplikace stupnici od 0 do 100, kdy jsou hodnoty rozděleny do tří kategorií, z nichž každé je přiřazena barva. Hodnoty 85-100 znázorňuje zelená, 50-85 žlutá a méně než 50 červená.

Aktualizace zahrnuje stovky modelů letadel pro přesnější vyhodnocení. Nová je také analýza přístrojového přiblížení, kdy zařízení automaticky rozpozná, jaké přiblížení letíte, a porovnává skutečnou trať s publikovanou tratí včetně sestupové roviny. Pro údaje o primárních letových datech, napájení a konfiguraci lze propojit aplikaci se systémy avioniky, jako jsou Garmin G3X, G1000, nebo G3000.

Tvůrci na aktualizaci pracovali více než dva roky s přispěním armády, leteckých škol a individuálních pilotů, kteří poskytovali k produktu zpětnou vazbu. Nyní jsou k dispozici tři verze. Základní verze CloudAhoy Track je po registraci k dispozici zdarma. CloudAhoy Standard je k mání za 65 dolarů (cca 1 530 korun) za rok, nejnovější verze CloudAhoy Pro pak za 150 dolarů (cca 3 530 korun) za rok.

Do 23. října lze v rámci akce získat zkušební verzi CloudAhoy Pro na 35 dní zdarma. Pokud se přihlásíte k odběru novinek, pak získáte další měsíc zdarma. Program je dostupný ve webovém prohlížeči a pro platformy iOS i Android.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář